Тед Качински, бивш професор по математика и извратен гений, който

...
Тед Качински, бивш професор по математика и извратен гений, който
Коментари Харесай

Почина американският терорист Тед Качински

Тед Качински, някогашен професор по математика и " перверзен талант ", който стана прочут като " Юнабомбър " (Unabomber), откакто реализира 17-годишна серия от мистериозни бомбени атентати, които убиха трима души, умря в събота на 81-годишна възраст.

Качински, който направи и изпрати доста от бомбите, до момента в който живееше в примитивна барака без течаща вода в Монтана, Съединени американски щати, беше открит мъртъв в килията си в затвор в Северна Каролина, заяви ABC, като се базира на Федералното бюро на пандизите.

Възпитаникът на Харвардския университет, отшелник от детството си, набелязваше учени, учени и притежатели на магазини за компютри и даже се опита да взриви търговски аероплан, като част от терористична акция от един единствен човек в интервала от 1978 година и до 1995 година против това, което съгласно него е " злината на актуалните технологии ", осведоми БНР.

Години наред той се изкмъкваше от полицията, която, без да разполага със солидни улики за самоличността на килъра, назова случая му UNABOM, за бомбени атентати в университети и авиолинии. Пробивът по неговото търсене настъпи, когато Качински издаде непонятен манифест от 35 000 думи, озаглавен " Индустриалното общество и неговото бъдеще " и който беше оповестен в медиите през септември 1995 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР