Тече разследване за случая в Пирин, при който частен хеликоптер

...
Тече разследване за случая в Пирин, при който частен хеликоптер
Коментари Харесай

Разследват случая, при който частен хеликоптер спаси пострадалия в Пирин турист

Тече следствие за случая в Пирин, при който частен хеликоптер се отзова, с цел да избави потърпевш екскурзиант в планината.Това разгласи министърът на превоза Христо Алексиев. Той посочи, че хеликоптерът не е имал право да лети, тъй като няма лиценз за експлоатационна валидност. Пред Нова тв инж. Мариян Боновски съобщи, че е извършил човешкия си дълг.
Прочетете още
„ Г-н Боновски няма удостоверение за ръководство на въздухоплавателно средство. Той е летял в прорез с всевъзможни правила и заради това има следствие. Това са въздушни джигити. Все едно да управляваш кола без механически обзор, без брошура. Той е летял в зоната под 300 метра и по тази причина не се желае особено позволение, само че по този начин или другояче този полет е нерегламентиран сигурно. След като завърши инспекцията, обстоятелствата и данните ще бъдат предоставени на прокуратурата ”, съобщи Христо Алексиев.

Междувременно транспортният министър обяви, че страната работи за това доникъде на годината страната да има една въздушна кола за спешна помощ чартърен.  До 16 януари е срокът за подаване на предложения, а процедурата за лизинг е на стойност към 1 млн. евро. Дейността се чака да бъде поета от държавният авиационен оператор, а страната ще финансира единствено незабавните медицински случаи, само че не и избавяне в планината.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР