Теч на се получи в БУЛСТАТ. В регистъра освен професионалните

...
Теч на се получи в БУЛСТАТ. В регистъра освен професионалните
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Правосъдната министърка на Кирил Петков обяснява гафа с изтеклите лични данни на над 300 000 българи

Теч на се получи в БУЛСТАТ. В регистъра с изключение на професионалните на огромна част от самоосигуряващите се са и всичките им - непрекъснат и домакински адрес, имейли, телефони.

Това се случва, откакто от 4 януари влязоха в действие промените на Закона за регистъра БУЛСТАТ, които преобразуваха кодовете по на физическите лица, които съответстват с техния ЕГН с 10 знака, в нов Единен идентификационен код с 9 знака.
свързани новини6038преди 5 часа2883на 30.12.2021
Течът на визира над 300 000 души със свободни специалности, измежду които юристи, дизайнери, занаятчии, консултанти, счетоводители, публицисти, архитекти, движимости лица и доста други.

Това стана мотив на Кирил Петков - Надежда Йорданова, да даде незабавен брифинг, на който да опита да замаже големия скандал.
свързани новини1855преди 1 часа
" Теч на няма и не е имало ", сподели тя. Имало очаче приключване на адреси - непрекъснати и сегашни, електронни пощи и телефонни номера.

" Ние сме създали разбор от няколко дни насам. Преценяваме, че това не е положително решение на закона, защото не е съразмерно с задачата, която преследва.

Колегата й министър на електронното ръководство съобщи, че се приготвят законодателни промени, с цел да не се позволява повече сходен теч на информация.

Йорданова съобщи, че измененията са били направени през 2005 година, като досега наранени са над 300 000 българи. Тя отхвърли да отговори на въпроса по какъв начин се е стигнало до този теч, а остави отговора на сътрудника й Божилов. Той още веднъж напомни, че измененията са били залегнали да се случат на 4 януари т.г. и те са са случили.

Гледайте НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР