Театърът на Нов български университет (НБУ) вдъхва втори живот на

...
Театърът на Нов български университет (НБУ) вдъхва втори живот на
Коментари Харесай

Дипломанти от НБУ посрещат публика на спектакъла „Добре дошли в България“



Театърът на Нов български университет (НБУ) вдъхва втори живот на един забавен театър от Здрава Каменова и Гергана Димитрова - „ Добре пристигнали в България “ - подигравателен взор на неуместната действителност в която живеем, язвителен показалец, посочващ отношението на българите към бежанците от близкия изток, на територията на нашата страна.

Антоанета Петрова - актриса, възпитател и режисьор, описа пред Радио София, че е разкрила какъв брой е настоящ текста:

„ Много ми хареса, че намерихме ключ, метод към драматургията - хоровото осъществяване. “ Това е било изключително значимо за (само)дисциплината на студентите артисти във времето на пандемията – работата в група, възприятието за екипност.

„ Няма да се уморя да върша похвали на Здрава Каменова за динамичния и настоящ текст. Студентите (в пиесата играят 12 актьори) станаха обществено ангажирани – към бежанците, мигрантите “, добави Илиян Парасков - вокален възпитател и учител.

Сред актьорите в спектакъла е и Кристиян Илиев – редактор на „ Радиокафе “. Той даже има две функции, с изключение на присъединяване си в хоровите осъществявания.

„ Те са дипломанти. Представлението е от тях за тях. Вплетохме и митингите, в които младежите участваха “, сподели още Антоанета Петрова.

Всъщност, резултатът, наименуван „ Добре пристигнали в   България “ може да бъде забелязан и съпреживян на 21 януари от 18:30 в театъра на Нов български университет .

Чуйте диалога на Ива Дойчинова, Антоанета Петрова, Илиян Парасков и Кристиян Илиев.



Антоанета Петрова и Илиян Парасков (вдясно) с Кристиян Илиев и Ива Дойчинова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР