Театърът е важно нещо, традициите са важно нещо - ние

...
Театърът е важно нещо, традициите са важно нещо - ние
Коментари Харесай

Театърът в Перник подготвя хитови пиеси за юбилейния си сезон

Театърът е значимо нещо, традициите са значимо нещо - ние ги познаваме добре и се гордеем с тях и това ни стимулира да работим, тъй като е имало и сложни интервали като момента, когато останахме без постройка, след пожара от 2004 година - преодоляхме го благодарение на нашата вярна аудитория, на обществеността, бизнеса, Общината и страната. Това съобщи шефът на театъра в Перник Иво Горчев .

От 2012 година към този момент сме в актуализирания спектакъл със сцена, салон и театрална техника, изясни той. Интересен факт е, че театърът е учреден през 1919 година И духовият оркестър, и театърът са основани много преди да има град Перник. Директорът на театъра посочи, че настоящия сценичен сезон е зависещ на годишнината, която ги чака.

Когато през 2005 година Горчев се причислява към театъра, главната задача тогава е била връзката с публиката във време, когато постройката на театъра е изгоряла. Театралната колегия обаче застава зад перничани. Тогава оказват помощ Красимир Спасов, Стефан Мавродиев, Асен Блатечки, Нона Йотова, Чайка Петрушева - актьори, които са се отзовали в помощ на пернишкия спектакъл и с общи старания са създали по този начин, че няколко незабравими спектакли са белязали театралния път на пернишкия спектакъл. Такива пиеси са “Травмай предпочитание ”, “Солунските атентатори ”, които са върнали и държали публиката през тези години.

Преди години с Асен Блатечки и Калин Врачански пернишкият спектакъл прави и една от най-гледаните постановки - “За мишките и хората ” по книгата на Джон Стайнбек.  “

В Перник са създали и пиеса по сюжети на Цанко Живков във връзка на 1000 години от обсадата на Пернишката цитадела, с режисура по сюжети на Андрей Калудов е маркирана и годишнината от обесването на Васил Левски. За юбилейния сезон също театралите имат упоритостта да създадат хитови постановки.

Ние поддържаме духа на младежите. Първо, с цел да влязат в театъра, да усетят патриотизма, който неизбежно би трябвало да бъде или част от образованието, или част от културния живот на един град, споделя Горчев.
Новият упорит план е да бъде почетен с пиеса и Христо Ботев.

Какво още споделя Иво Горчев - чуйте в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР