Театър София ще запази изцяло каменната фасада и плоските елементи

...
Театър София ще запази изцяло каменната фасада и плоските елементи
Коментари Харесай

Обрат! Театър София запазва изцяло каменната фасада след ремонта

Театър " София " ще резервира напълно каменната фасада и плоските детайли по нея няма да бъдат сменени с ламинат. Преди няколко седмици гражданската групировка “Спаси София” сигнализира, че от фасадата на театъра ще бъде отстранена красивата каменна обшивка и тя ще бъде сменена с HPL плоскости (high pressure laminate) - високо пресован ламинат.
Няколко часа по-късно от Столична община обясниха, че при ремонта орнаментите и барелефите на фасадата ще бъдат главно почистени, само че не и заменяни с ламинат. Пресованият ламинат се предвиждал единствено за плоските детайли по фасадата.

Обратът

В деня на празника на София зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов е прекратил поръчката за ремонта. “Причината бе фасадата. В новата поръчка залагаме напълно потребление на камъни, даже и за плоските детайли. След допитване с архитекти стигнахме до това решение, а и плана за ремонта бе остарял от преди 5 години”, сподели Джоргов пред Mediapool.

Той още веднъж напомни, че в плана за ремонт, който ще се финансира със средства на Европейски Съюз, не е ставало въпрос за подмяна на каменни орнаменти и барелефи по фасадата, а подобен материал е плануван единствено за плоски повърхности.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР