Те заявиха, че ръководството на болницата управлява лошо, прави спорни

...
Те заявиха, че ръководството на болницата управлява лошо, прави спорни
Коментари Харесай

Случва Се В Момента, На Най-Важните Хора Им Писна! Бунт В София! Скандират: Изчерпа Ни Се Търпението!

Те обявиха, че управлението на болничното заведение ръководи неприятно, прави противоречиви назначения, раздува административния щат и не задържа младите експерти.

Нарушаване на груповия трудов контракт, съкращения на над 150 работни места и увеличение на дълга на " Пирогов " до 2 милиона лв. са част от проблемите, които лекарите обявиха обществено.

В момента здравното министерство прави инспекция на положението на " Пирогов ", съобщи БНР.

" Защото търпението ни се изчерпа. Във встъпване на служба професор Балтов изиска от нас заем на доверие, заем, който ние дадохме, заем, който той не оправда и се стартира с подписването на неизгодния за болничното заведение контракт със Здравната каса с 400 хиляди лв. по-малко месечно от предходния, последва освобождение на експерти по здравни грижи с претекст, че са на пенсионна възраст и тежат на бюджета на болничното заведение, без да се обезпечи нито един нов кадър ", споделиха протестиращите.

Лекарите и сестрите обявиха, че изискванията на труд в болничното заведение са влошени.

" За последните 10 месеца на ръководство на настоящето управление са погазени всевъзможни правила на народна власт и почитание към главният движещ фактор на болничното заведение – лекари, сестри и санитари ", споделиха протестиращите.

От синдикалната секция на КТ " Подкрепа " в " Пирогов " изпратиха отворено писмо до здравния министър Кирил Ананиев. Протестиращите декларират, че в случай че шефът не си отиде, ще последва групова оставка, с което ще сковават активността на незабавния институт.

Утре митингът още веднъж ще продължи от 13 часа. До момента шефът на незабавната болница не е дал отговор на настояванията на протестиращите. По неофициална информация проф. Балтов е в отпуск и е отвън страната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР