Те следва да попълнят регистрационна форма, която могат да открият

...
Те следва да попълнят регистрационна форма, която могат да открият
Коментари Харесай

АПИ започва тестове на тол системата по реални маршрути с бордови устройства


Те следва да попълнят регистрационна форма, която могат да открият на страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg. Устройствата ще се дават от АПИ безплатно в четирите демонстрационни центъра в страната – в София, Пловдив, Варна и Русе.

Собственикът на транспортното средство над 3,5 т, в тестови режим с бордови устройства, ще получи точна ежедневна информация за платените сегменти от маршрутите на съответния камион. Първоначалният обсег на платената пътна мрежа е 6 050 км от общо 20 000 км републиканска пътна мрежа, за която сега се заплащат винетни такси. Въз основа на получените данни за изминатите тол сегменти и препоръчаната от Агенцията цена на таксите, АПИ ще пресметна цената на курса на транспортното средство.

Понастоящем тол системата се тества посредством симулатор за виртуално пътешестване на моторно транспортно средство. Превозвачите могат да изчислят тол такса по примерни направления в четири демонстрационни центъра в София, Пловдив, Варна и Русе, където имат опция да се срещнат и с маршрутните карти – услуга за авансово пътешестване по пътната мрежа.

Резултатите от тестванията с бордови устройства стартират и ще бъдат оповестени на сайта bgtoll.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР