Те ще затворят кръговото на изхода на Бургас за София

...
Те ще затворят кръговото на изхода на Бургас за София
Коментари Харесай

Служители на „Лукойл Нефтохим” излизат на протест в Бургас

Те ще затворят кръговото на изхода на Бургас за София

Работещите в рафинерията „ Лукойл Нефтохим ” излизат на митинг. Те ще затворят кръговото на изхода на Бургас за София.

Според Синдиката на българските нефтохимици политиците употребяват протичащото се за задачите си и поради това са подготвени да защитят работните си места с всички законови средства.

Служителите на рафинерията се тормозят, че работните им места са застрашени, в случай че " Лукойл Нефтохим " спре работа поради възбраната за импорт на суровина от Русия.

В началото на седмицата от Синдиката на българските нефтохимици приканиха да не се употребява дерогацията като средство за напън и още тогава заплашиха с протестни дейности. В рафинерията в Бургас работят към 1300 души, а 5 хиляди са членовете на синдиката на българските нефтохимици.

Още в 9,40 часа всички подстъпи към изхода на Бургас в посока Автомагистрала " Тракия " към този момент са затворени. Дори в ж. к. " Изгрев " вътрешните улици са изцяло блокирани от коли. Наш екип пробва да стигне от 9,30 часа до кръговото кръстовище при " Метро ", само че това е невероятно.

Междувременно заснехме цените на горивата в някои бензиностанции в града. Най-масовият бензин А95 варира от 1,64 лева до 2,90 лева за литър. Не е достигнал до сериозните равнища, за които нощес Бойко Борисов приказва в Бургас. Лидерът на ГЕРБ съобщи от трибуната, че горивата са стигнали до 3,30 лева, евентуално визирайки обекти в столицата или с цел да подчертае, че " Лукойл Нефтохим " неотложно би трябвало да внесе желаните 500 млн. лева налози - оповестени като неплатени,

Протестът ще стартира в 10.00 часа и ще продължи до 12.00 часа. Нефтохимиците затварят пътния сектор на кръговото придвижване до магазин “Метро ”. Той се провежда от Синдиката на българските нефтохимици и всички служащи, заети в тази индустрия, техните фамилии и близки.

" Протестните дейности се подхващат поради:

- Изказваните в публичното пространство погрешни изказвания по отношение на работата и бъдещето на Рафинерията, с което се поражда напрежение и неустановеност за работните места на работещите там;

- Изразеното желание за предварително преустановяване на дерогацията за преправяне на съветски петрол, което е причина за прекъсване на завода;

- Риск от прекъсване на Рафинерията и загуба на работни места заради неналичието на задоволително резервоарни вместимости, в резултат на вмененото обвързване за 100 процентно количествено предпазване на нефтените ресурси на територията на завода “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас ” АД.

Приканвам за присъединение и поддръжка от всеки, който се усеща съпричастен! Не се касае единствено за работни места (макар това единствено по себе си да е задоволителна причина), а се касае за народен интерес (в най-пълното наличие на това понятие), за национален интерес!

Призовавам всеки както може да вземе присъединяване (включително и с отбелязване в обществените мрежи, на стената си в общественото виртуално пространство, в средствата за всеобща информация, в коментарии или по различен, комфортен за него начин)!

ДА БЪДЕМ ЕДИННИ!!! ", се споделя в обявлението.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР