Те се намират на границата между Словения и Италия На извънреден

...
Те се намират на границата между Словения и Италия
На извънреден
Коментари Харесай

Росен Желязков: Първият конвой от български камиони тръгна от Нова Гориция


Те се намират на границата сред Словения и Италия

На ексклузивен брифинг в неделя министърът на превоза Росен Желязков даде последна информация за българските камиони, които са на границата сред Словения и Италия.

„ В момента първият ескорт потегли от Нова Гориция. Обстановката се мени доста динамично, тъй като става въпрос за трансевропейски кулоар, който минава през няколко страни от Италия към България. Надяваме се да няма административни проблеми. Очакваме въпросът да се реши”, уточни Желязков.

„ Очакваме да се реши и въпросът с камионите, които са дръпнати навътре в Италия. Те се намират в Дипиаде, край Венеция. Консулът ни в Милано е в контакт с водачите. Аз също приказвах с тях. Добрата вест е, че сръбското държавно управление взе решение преди няколко часа да се обезпечи директният трафик на камионите ни. Имаме увещание, че до часове те ще поемат към нашата страна. Обмених информация и с вицепремиера на Сърбия. Тези директни коридори ще продължат да съществуват”, сподели транспортният министър.

„ Искам да дам телефонен номер за денонощен контакт с бедствения ситуационен център към Министерство на външните работи. Колегите реализират извънредно добра връзка с посланиците на страните. Премиерът също е в подготвеност да беседва със своите сътрудници. Телефонът е 9482404. Всеки може да се свърже за спомагателна информация”, добави Желязков.

„ Ако има нужда от консула в Словения се обезпечават храни и питиета. По същия метод ще действаме и през идващите дни. Нямаме усложнения по другите ГККП. До тази обстановка се стигна, тъй като всяка страна в Европа постанова национални ограничения, с цел да се защищити. Гарантирам, че всеки неин водач ще си пристигна в България”, уточни отрасловият министър.

„ Имаме две групи от към 20 и няколко камиона и още една с десетина. За здравето на водачите следи РЗИ. Те наложително ще бъдат под карантина”, заключи Желязков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР