Те са Ставрос Ставру и Ива Груева. Ставрос е доктор

...
Те са Ставрос Ставру и Ива Груева. Ставрос е доктор
Коментари Харесай

„Пукльовците“: Промяната е в това да ни пука

Те са Ставрос Ставру и Ива Груева . Ставрос е лекар по Информатика, съветник, обучител, създател на книги. Създател на истински техники и игри за разработка на програмен продукт и ръководство на процеси. Ива е художник - илюстрира детска литература, като най-вече обича да рисува за български детски книги. Работи като актьор и дизайнер на свободна процедура и е дипломат на комикс културата в България.

ПРОМЯНАТА стартира от … това да ни пука, да ни е грижа. За другите. За природата. За света като цяло.
.
Децата в България се нуждаят от … умения като кооперативност, комуникативност, приемливост, емпатия, адаптивност и други Това са основни умения за триумф в 21в.

Помагаме, тъй като … няма по какъв начин да останем безразлични към неналичието на базови умения на българските възпитаници да работят в екип.

Социалното предприемачество значи … нетърпимост към проблемите, с които се сблъскваме в нашето общество.-->

Най-големият ни триумф досега е … щастието на децата и благодарността на учителите.

След 5 години планираме да реализираме … отличен 6 по екипна работа за всяко дете в България.

Какво са „ Пукльовците “?

са цифрови просветителни игри, които оказват помощ на децата да се научат да работят в екип. Те се играят в учебно заведение и са основани на образователния материал по математика и български език от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата вземат решение разнообразни екологични проблеми – като замърсяване на водата и въздуха, разделно събиране на боклуци, изсичане на горите. По този метод децата се учат да им „ пука “ за другите и за света към тях. Оттам идва и името на играта.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата обществено виновна самодейност на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР