Те са преглеждали пациенти в Културно-информационния център в града. След

...
Те са преглеждали пациенти в Културно-информационния център в града. След
Коментари Харесай

​Трима български лекари са били задържани в Босилеград

Те са преглеждали пациенти в Културно-информационния център в града. След намесата на Външно министерство са освободени и се чака да се приберат късно довечера.

Лекарите са от Първа градска болница. Ръководител на екипа е доктор Валентин Янев. Тримата са взели участие в филантропична самодейност за оказване на здравна помощ на локалното българско население.

Пристигат в града към 11 часа и сега, в който стартират да преглеждат, идва полиция.
Проф. Лозан Митев - ръководител на Граждански комитет " Западни околности ": Идва представител на инпектората на Министерство на здравеопазването на Сърбия с 20 служителя на реда, 4-ма от които влизат вътре в КИЦ, задържат лекарите и те биват отведени в локалното полицейско ръководство.
За случая е осведомено Външно министерство. Българският консул в Ниш Едвин Сугарев е разговарял с управляващите в Сърбия.
Проф. Лозан Митев - ръководител на Граждански комитет " Западни околности ": Колегите лекари не са подлагани нито на разпит, нито са попълвали протоколи, стояли са там и са разговаряли с служителите на реда, само че не са получили информация защо са арестувани.
Не са повдигнати обвинявания към лекарите и към 17.30 часа българско време те са освободени. Това е поредна акция на български здравни служащи в Босилеград. Досега проблеми не е имало.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР