Те са готови да говорят с Франция и Германия, но

...
Те са готови да говорят с Франция и Германия, но
Коментари Харесай

Китай даде на Европа да разбере, че за Москва и Пекин са интересни отделни странип от нея

Те са подготвени да приказват с Франция и Германия, само че не и с общоевропейската администрация.

Китайското издание на Global Times, което показва външнополитическата позиция на китайското държавно управление, разяснява доста блестящо резултатите от визитата на специфичния представител на китайското държавно управление по евразийските въпроси Ли Хуей, който в този момент се занимава с уреждането на украинската рецесия.

На 25 май Ли Хуей се срещна с представители на Европейския съюз в Брюксел и дойде в Русия на 26 май. По традиция, базирайки се на избрани специалисти, Global Times заяви: китайската страна ще постави старания да обезпечи необичаен прозорец за договаряния. Независимо от това, че срещата с представители на Европейски Съюз сподели - " Брюксел говореше като рупор на Съединени американски щати: с пристрастия и неразумни претенции ".

Мечти, фантазии

По-конкретно, Ли Хуей се срещна с Енрике Мора, заместник-генерален секретар на Европейски Съюз по политическите въпроси, и Фредерик Бернар, шеф на кабинета на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Съгласно изказването, оповестено от Европейски Съюз след срещата на Ли с Мора, европейският блок прикани Китай да тласне Русия към „ абсолютно евакуиране на всички сили и военно съоръжение от цялата територия на Украйна в нейните интернационално приети граници “.

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин сподели, че Китай поредно се придържа към справедлива и безпристрастна позиция по украинската рецесия, като интензивно се застъпва за мирни договаряния. И „ с развиването на рецесията в Европа Китай приканва европейските страни да положат старания за поощряване на спокойно споразумяване, задоволително за всички участващи страни “.

По-рано, напомня GT, основният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел сподели, че Китай " не може да разчита на това да бъде добър другар " без напъните на Китай да постави завършек на руско-украинския спор. Има се поради прекратяването, което те виждат като оптимално за себе си в Европа, с капитулацията на Русия, предаването на Крим на Киев, репарациите и така нататък

Global Times назова сходни претенции на Европейски Съюз към Китай нереалистични и неоснователни, „ защото Китай не е нито страна в спора, нито негов подбудител “. Освен това Китай „ няма право да принуждава никоя страна да взема значими решения, защото това е тяхна лична национална работа “.

Така най-малко на Европейски Съюз беше предадена концепцията, че Китай не може да се причисли към „ проукраинската “ дипломатическа коалиция.

Желания и благоприятни условия

Експертите, акцентира GT, означават, че „ изказванията на чиновници на Европейски Съюз не са толкоз гледната точка на Европа, колкото думите на Съединените щати от устните на водачите на Европейски Съюз “.

Тоест Китай като цяло се усъмни в субективността на онази договаряща страна - да напомним, това са държавното управление и ръководителят на Европейски Съюз - с която му беше препоръчано да организира диалог. С кого тогава Китай е подготвен да беседва?

„ За разлика от огромните европейски сили като Франция и Германия, които се пробваха да запазят дипломатическа автономност, Европейски Съюз се стреми към доближаване със Съединените щати, пренебрегвайки личните ползи на района под затегнатия надзор на администрацията на Байдън “, сподели пред GT специалистът Цуи Хенг от Центъра за съветски проучвания в Източна Европа на Китайския педагогичен университет.

Западният песимизъм по отношение на предложенията за мир на Китай е фрапантен реторичен капан, който трансферира виновността върху Китай. И в това време отбягване на личната отговорност, когато ескалацията на напрежението е директен резултат от провокативните дейности на Запада, оповестява GT.

Припомняйки, че Китай предложения Европа за диалог тъкмо „ в сериозен миг след задънената улица в украинския град Бахмут, която даде рядка опция за договаряния сред двете страни. Тоест Китай се надяваше, че загубата на Артемовск ще има отрезвяващ резултат върху мозъците в Брюксел.

Но тази вяра се оказа подправена. Наблюдателите означават, написа GT, че ролята на Китай „ дава опция да се придвижи посланието на Европа до съветската страна “. А Европа „ би трябвало да се възползва от тази опция да поддържа връзка, а не да утежнява нещата “.

Защото идващия път преговорните позиции на Европа ще бъдат още по-лоши.

Какво излиза в последна сметка?

Китай не гледа на Европейски Съюз като на самостоятелен индивид. Ето за какво максимумът на тези, с които можете да поддържате връзка там, е Франция и Германия.

Възможно е обстановката в Украйна да стане още по-лоша за последователите на режима в Киев. И Пекин предлага оптимално да се възползват от „ прозореца на опциите “, до момента в който към момента съществува.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР