Те са екстремистка заплаха за нацията и нейното бъдеще, заяви

...
Те са екстремистка заплаха за нацията и нейното бъдеще, заяви
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви привържениците на Тръмп за заплаха за бъдещето на САЩ

Те са екстремистка опасност за нацията и нейното бъдеще, съобщи президентът 

Американският президентДжо Байдън съобщи, че „ равенството и демокрацията са подложени на офанзива в Съединени американски щати “ и предизвести сънародниците си, че неговият предходник Доналд Тръмп и последователите му са екстремистка опасност за нацията и нейното бъдеще, съобщи Асошиейтед прес.

Това е опит на Байдън да сложи в нова светлина изборите през ноември като част от борба за душата на нацията, която по думите му, е „ делото на моето президентство “, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Байдън прибегна до предавана в най-гледаното телевизионно време тирада, произнесена в Залата на независимостта във Филаделфия, с цел да изтъкне, че Тръмп и съдружниците му, обединени от лозунга „ Да създадем Америка още веднъж велика “, са предизвикателство за системата на държавно ръководство, за репутацията на страната в чужбина и метода на живот на нейните жители.

„ Доналд Тръмп и MAGA (от „ Да създадем Америка още веднъж велика “/Make America Great Again) републиканците, които го поддържат, съставляват екстремизъм, който заплашва самите основи на нашата република “, съобщи Байдън. Той сподели, че те „ са решени да върнат тази страна обратно “, „ предизвикват тоталитарни водачи и разпалват пламъците на политическо принуждение “.

Явното изпитание на Байдън да маргинализира Тръмп и неговите последователи бележи внезапен поврат в линията на президента, който в речта си при встъпването си в служба проповядваше желанието си за национално единение. Служители от Белия дом споделиха, че речта е отражение на възходящата угриженост на Байдън от идеологическите оферти на съдружниците на Тръмп и непреклонното отказване на изборните резултати от 2020 година

„ Силите на ЕмЕйДжиЕй (MAGA) са решени да върнат тази страна обратно ", сподели Байдън. „ Назад към една Америка, където няма право на избор, няма право на персонален живот, няма право на контрацепция, няма право да се ожениш за този, който обичаш “.

Сега Америка би трябвало да избере дали да продължи напред или да се върне обратно “, сподели президентът и прикани жителите „ да гласоподават, да гласоподават, да гласоподават “, с цел да защитят своята народна власт. „ Дълго време бяхме уверени, че американската народна власт е обезпечена, само че тя не е “, акцентира Байдън.

През първата година от президентския си мандат Байдън значително избягваше да загатва поименно Тръмп, само че към този момент стартира отчетливо да загатва предшественика си. Сега, обнадежден от последните законодателни победи на неговата партия и обезпокоен от вероятността Тръмп да се върне във водещите вести, Байдън заостря офанзивите си и предходната седмица оприличи философията на ЕмЕйДжиЕй на „ полуфашизъм “.

Този уикенд Тръмп възнамерява протест в Скрантън, щата Пенсилвания – родното място на Байдън.

В речта си във Филаделфия Байдън се върна и към митинга на белите супремасисти през 2017 година в Шарлотсвил, щата Вирджиния, който, както сподели, го извадил от ситуацията на пенсионер в политиката, с цел да се изправи против Тръмп. Байдън акцентира, че през идващите месеци страната ще е изправена пред подобен кръстопът и дефинира отбраната на националните полезности като „ делото на моето президентство – задача, в която имам вяра с цялата си душа “.

Повишавайки глас поради поддръжниците на Тръмп пред постройката, където се е обсъждало основаването на страната, Байдън сподели, че не осъжда 74-е милиона души, дали своят вот за Тръмп през 2020 година Не всеки републиканец, нито даже болшинството републиканци са ЕмЕйДжиЕй републиканци, акцентира президентът. Но без подозрение, през днешния ден Републиканската партия е доминирана от Доналд Тръмп и MAGA републиканците.

Речта на Байдън беше огласена като публично, финансирано от данъкоплатците събитие, белег за това по какъв начин президентът гледа на разгромяването на дневния ред на Тръмп като на политическа цел.

Речта на президента се излъчваше онлайн на уеб страницата на Белия дом, само че огромните телевизионни канали не я предаваха директно.

Има доста повече американци, с всевъзможен генезис и вярвания, които отхвърлят крайната идеология на MAGA, в сравнение с са тези, които я одобряват, сподели Байдън. Той прикани американците да се сплотят, да се обединят зад „ единствената цел да бъде предпазена нашата народна власт, без значение от вашата идеология “.

Байдън осъди и политическото принуждение във всички негови форми и сподели, че „ не можем да позволим насилието да стане нещо обикновено “.

Излизайки с превантивно опровергаване, направено от Скрантън нощес, водачът на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти упрекна Байдън, че се пробва да раздели американците и осъди постигнатото от демократите във Вашингтон, изброявайки възходящата инфлация, престъпността и държавните разноски.

„ През последните две години Джо Байдън предприе нахлуване против душата на Америка, против народа ѝ, против законите ѝ, против най-свещените ѝ полезности “, сподели Маккарти. „ Той предприе нахлуване против нашата народна власт. Неговата политика нарани тежко душата на Америка, отслаби духа на Америка и съобщи доверието на Америка “.

Запитана за рецензиите на Маккарти, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели по-рано през вчерашния ден, че „ разбираме, че сме натиснали болно място “ на водача на републиканците. Жан-Пиер напомни предходни изказвания на републиканците, че Тръмп носи отговорност за щурма на Капитолия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР