Те казват Биха ме, аз казвам Полицаите използваха физическа сила,

...
Те казват Биха ме, аз казвам Полицаите използваха физическа сила,
Коментари Харесай

Те казват: Биха ни. Аз казвам: Беше използвана физическа сила, позволена от закона |

Те споделят " Биха ме ", аз споделям " Полицаите използваха физическа мощ, която ни е разрешена по закон ". Те споделят " Използваха палка ", аз споделям " Палката е помощно средство ".

По този начин главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов  за случаите на бити публицисти от служители на реда по време на митинга на 2 септември под наслов " Велико национално въстание ". 

" Прескартата не дава имунитет на никого. Когато даден публицист извършва отговорности си, е предпазен - това, че си публицист не значи, че би трябвало да чупиш и биеш служители на реда, че би трябвало да извършваш някакви други закононарушения. Ако някой има журналистическа карта и метне бомба, да - ще бъде арестуван ", съобщи още Иванов във връзка със случая с бития публицист. 



Снимка: Димитър Кенаров

се вижда по какъв начин на бул. Цар Освободител жители, без да предизвикат спор, са нападнати от полицията, събаряни на земята и душени. Единственото им " провинение " е, че питат униформените " Кого защитавате? " и споделят " Защитавате мафията ".

Още при започване на изявлението си основният секретар съобщи, че няма да конкретизира хората, за които се приказва, тъй като " има ред за събиране на доказателства ".

" Еничари сме били, малоумници сме били. Не. Ние сме хора, болшинството от нас са доста по-възпитани и с по-добро образование от множеството от тези, които ни упрекват ", съобщи Иванов и добави, че единствено незаконният талант на обвиняващите е по-добър от служителите на реда.

, се вижда как жандармерията стартира да гони протестиращи, поваля ги на земята и следват арести. Ивайло Иванов изрично отхвърли изказванията за превишаване правата на сътрудниците си и даже ги поздрави за дейностите им по време на митингите през целия ден. 



За да удостовери думите си, той даде образец с потърпевш от хвърляните бомбички чиновник на реда: " Не знам дали е комфортно да кажа на какво бяха подложени сътрудниците сутринта на 2 септември - да ги удрят с българските флагове, да ги бутат с дървени прътове, да ги дърпат, с опрощение, за слабините. Полицаите усещат, те не са роботи. Сутринта бях с министър Терзийски в Министерство на вътрешните работи болничното заведение, с цел да видя потърпевшите сътрудници. Ако желаете вярвайте, само че мога да Ви кажа, че един от сътрудниците е със съществени провали в слабините поради хвърлените бомбички ".

Той не е склонен с изказванията, че служителите на реда са направили принуждение над протестиращите, тъй като в кордоните са били млади девойки и момчета, които е трябвало да се приберат вечерта, " да видят своите близки. Те не се интересуват от политика, а извършват своя дълг - по този начин сме възпитани и подготвени ".



Главният секретар сподели още, че в никакъв случай не е толерирал превишаването на мощ от органите на реда и че ще бъдат осъществени инспекции, само че " би трябвало ли да ги разстреляме тези хора ".

" Полицаите би трябвало да ги е боязън да си свършат работата ли? Когато има сигнали за превишаване на правата от служител на реда, правим съответните инспекции. Не всички служите са идеални - може да ги разбирам, само че не ги извинявам. Те са били 12 часа на крайник и 12 часа са ги били с българското знаме, удряли в слабините и разстилали плява, с цел да я възпламенят, да, може тогава някой да си е превишил пълномощията ", обясни главният секретар. 



Снимки: Иво Алексиев
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР