Те бяха задържани вчера при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна

...
Те бяха задържани вчера при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна
Коментари Харесай

Обвиниха двамата задържани полицаи за дрога и подкупи

Те бяха арестувани през вчерашния ден при профилирана интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, оповестиха от държавното обвиняване.

До задържането им двамата работели в районното ръководство по линия на противопоставяне на разпространяването на опиати. Служители на „ Вътрешна сигурност “ обаче почнали да ги наблюдават от юли по данни, че самите те популяризират опиати.

Вчера служителите на реда са арестувани незабавно, откакто получили рушвет от 2000 лв., авансово „ белязани “ от проверяващите. Събраните досега доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични субстанции на дилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от служителите на реда регион.

Едновременно с това чиновниците на Седмо РПУ събирали от всеки дилър по 2000 лв. „ такса успокоение “ месечно. Онези, които отказвали да заплащат таксата, били заплашвани, че ще бъдат арестувани и че против тях ще бъдат формирани преписки и досъдебни производства.

При осъществените претърсвания в специфичен тайник в дома на единия от чиновниците са открити и конфискувани разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест става дума за амфетамини. За дефинитивно умозаключение за наличието на таблетките следва да даде назначена по случая експертиза.

Двамата служители на реда, единият от които е с дълъг стаж в Министерство на вътрешните работи, се стараели да работят при цялостна нелегалност. Комуникирали с „ подопечните “ дилъри само посредством интернет приложения и „ прави “ телефони (използвани единствено за връзка сред тях).

С разпореждане на прокурор на двамата е наложено задържане до 72 часа. На 17 октомври в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР