Здравно градче отвори врати в градинката до Часовника днес, по

...
</TD
>Здравно градче отвори врати в градинката до Часовника днес, по
Коментари Харесай

Здравно градче отвори врати в центъра на Бургас

Здравно градче отвори порти в градинката до Часовника през днешния ден, по случай Деня на здравето. През целия ден бургазлии ще могат да употребяват опцията за безвъзмезден обзор в един от разположените там 7 пункта, оповестяват от Общината. Консултациите на здравния статус ще бъде осъществяван от лекари от разнообразни медицински специалности – кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ заболявания.

В една от шатрите студенти по медицина и членове на Асоциацията на студентите-медици в България - Бургас ще дават информация и ще вършат проява за оказване на първа здравна помощ, като сърдечен масаж и обдишване.

Инициативата за огромната безвъзмездна акция по здравна профилактика е на Сдружение " Младите лекари “ със съдействието на Община Бургас и Медицинския факултет на университет " Проф. доктор Асен Златаров “.

В здравните пунктове ще се мери артериално налягане, кръвна захар, ще се прави електрокардиография, неврологични прегледи, скрининг за катаракта, за глаукома и зрителна заостреност, ще се изготвя диетичен режим, а жителите, които имат проучвания от ортопедични прегледи, е желателно да ги носят.

Кампанията ще продължи с посещаване на всички пенсионерски клубове в Бургас от мобилни лекарски екипи, които ще вършат базов скрининг, профилактика и здравна сказка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР