Здравко Василев от Приморско спечели 200 000 лева в първото

...
</TD
>Здравко Василев от Приморско спечели 200 000 лева в първото
Коментари Харесай

Здравко от Биг Брадър: Съпругата ми се радва, че не съм богат

Здравко Василев от Приморско завоюва 200 000 лв. в първото издание на " Биг Брадър “ през зимата на 2005 година и реши да влага част от парите си в туристически бизнес. Пред Bgtourism.bg Здравко споделя детайлности за своето странствуване в света на туризма.

– Здравко, минаха години от деня, в който завоюва първото издание на българския " Биг Брадър “. Ако това се беше случило през днешния ден, какво би направил с парите от огромната премия?

– След толкоз години мисля, че най-голямата премия за мен е незабравимото и неповторимо премеждие, наречено " Биг Брадър “. Не съм и допускал по какъв начин няколко месеца живот в една необикновена конюнктура, пред погледа на цяла България, могат да трансформират по този начин живота на индивида. Относно огромната премия без подозрение бих направил същото. Бих сбъднал огромната си фантазия, бих пътувал по света, бих вложил парите в образованието си.  

– Колко мъчно беше да се сбъдне твоята фантазия да имаш лична яхта, с която се впуснеш в бурните води на туристическия бизнес?

– Всъщност ползата на хората към яхтата, която си купих, ме предизвика да стартира този бизнес. Оказа се, че тъкмо в този интервал бе почнало бурно развиване на яхтения бизнес в България. Това развиване, за голямо страдание, бе компрометирано от неналичието на профилирана инфраструктура. Като яхтени пристанища, да вземем за пример. В родното Приморско пристанището е строено преди 80 години и от дълго време няма нито потенциал, нито визия на пристанище на курортен град.

– В предаването беше цар на занимателните истории от морето, разкажи някоя сходна преживелица от интервала ти на бизнесмен в Приморско?

– Животът на място като Приморско те среща с разнообразни хора, всеки със своята житейска история и обществено състояние. По един или различен метод, по време на своята отмора тези хората стават по-общителни. Обикновено локалните стават част от техните летни страсти и прекарвания. Всичко това, повярвай ми, има своето отражение. Имам забавни истории  за още няколко участия в предаване като " Биг брат “.

– Ако би трябвало да убедиш екскурзиант, който се колебае дали да отиде на почивка на Българското Черноморие, или да се похвали със фотоси от някой гръцки плаж, какво би му споделил?

– Да се похвали със фотография от някой гръцки плаж, само че да се забавлява по нашето море! Въпреки тенденциозната антиреклама всяка година срещам хора, които макар че са обиколили много свят, преоткриват България. Преоткриват нашето море и планини и с голяма обич приказват за всичко българско. Нещата зависят от това какво търсиш. Да впечатляващ със фотоси и да събираш " лайкове “ или да се наслаждаваш на ваканцията си.

– Самият ти правиш чудесни морски фотоси, твои другари настояват, че са почтени за галерия. Как се възпламени по фотографията?

– Мястото, на което пребивавам е извънредно впечатляващо. Още преди доста години желаех по един или различен метод да запечатам спомените си. С развиването на цифровата снимка и обществените мрежи тези вълшебни моменти по-лесно доближават до доста хора. Наистина се веселя, че това, което върша, се харесва. Използването на моите фотоси е безусловно свободно и от ден на ден мои другари и съграждани ги употребяват в своите реклами.

– Кога и по какъв начин направи обичаната си морска фотография?

– От няколко години върша фотосесии с риболовците. Една заран до момента в който търсех с обектива си избран подробност се обърнах към слънцето и несъзнателно с телефона снимах изгрева. Този момент е доста жив в съзнанието ми.

– Как те поддържа твоето семейство в сложния път на почтен частник в България?

– Оказа се, че в случай че искаш да просперираш в България, би трябвало да забравиш няколко неща – честност, почтеност, усърдие, добрина, схващане. Всяко едно от тези качества се одобряват за уязвимост и биваш бързо изхвърлен от безмилостната месомелачка на предприемачеството. Тези, които ме познават, знаят през какво съм минал, с цел да осигуря на фамилията си заслужен живот. За всички останали, които виждат единствено достиженията, внимателно ще замълча. Само ще кажа, че все пак към момента се оправям. Въпреки всичко!

– Коя е твоята нова фантазия и подготвен ли си да я финансираш с присъединяване в някое от новите риалити излъчвания по малкия екран?

– Моята брачна половинка споделя по този начин: " Понякога се веселя, че не си богат, тъй като в случай че беше, евентуално нямаше да спреш да пътуваш! “. Така, че в случай че в миналото още веднъж печеля пари по този метод, всичко ще влагаме в мемоари от пътувания. Защото единствено когато човек пътува, схваща какъв брой е прелестен светът. И в какъв брой безмислени борби губим времето си!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР