Започна разчистването на терена на Сточна гара, където ще се

...
</TD
>Започна разчистването на терена на Сточна гара, където ще се
Коментари Харесай

Започва се! Вижте от дрон какво правят на Сточна гара, където ще построят огромния мол

Започна разчистването на терена на Сточна гара, където ще се строи най-новият мол в Пловдив, видя Plovdiv24.bg . Южноафриканският фонд за вложения в недвижими парцели NEPI Rockcastle се кани да стартира строителството на най-големия мол на Балканите точно в града под тепетата.

Преди 20-ина дни бе входирано първо съобщение от името на " Непи Проджект Фор " ЕООД в РИОСВ-Пловдив.  

Инвестиционното предложение е за построяването на търговско-развлекателен и административен комплекс " Променада ", на мястото на поземлен парцел в регион " Централен ", на ул. " Авксентий Велешки ", частна благосъстоятелност с повърхност 56663 кв. м.

Проектът се създава въз основа на контракт за изследване и планиране, от интернационален екип с присъединяване на архитекти от Румъния и български екип от архитекти и инженери и планува реализация на Търговски и развлекателен център – вид " Мол “, с работно название " Променада Пловдив “.

Имотът е ситуиран на основна градска пътна артерия - бул. " Христо Ботев “ и бул. " Найчо Цанов “ и се намира в непосредствена непосредственост до градския център и други търговски обекти, на две от най дейните градски пътни артерии. Обектът заема пространството на целия квартал №170, като контурът му се затваря от новопроектираната обслужваща улица, свързваща кръстовището при улица " Авксентий Велешки “ и новото кръгово придвижване при надлез " Родопи “. Улицата ще минава до терена на ЖП линиите, написа в капиталовото предложение.

Предвижда се там да бъде построена комерсиална постройка с търговски обекти от друго предопределение.

За постигане до паркингите в постройката са планувани три съществени точки с входове и изходи – към бул. " Христо Ботев ", към бул. " Найчо Цанов " и към обслужващата улица от юг. Предвидено е и зареждане с товарен превоз, за което също са избрани две съществени точки - от страната на бул. " Христо Ботев " и от юг, към новата улица. За двете точки също са планувани входове и изходи, в композиция с трафика на влизащите и излизащите леки коли. 

Ще има озеленяване, парково пространство откъм източната част

Транспортният достъп до новия търговски обект ще се прави чрез няколко входа и изхода към прилежащите пътни артерии. Към момента се планува, само че не са осъществени разширения на булевардите " Христо Ботев “ и " Найчо Цанов “. Ситуационното решение на обекта е съобразено с бъдещите разширения.

Главните входове за клиенти и гости са позиционирани към двете основни кръстовища, както и откъм откритото пространство от източната страна на постройката, където се планува богато озелена повърхност, със зони за рекреация. В рамките на парцела са планувани икономически елементи за транспортни средства, както и скоростна рампа, качваща коли до равнището на покривния паркинг.

Сградата ще съдържа едно подземно равнище, едно приземно равнище, два търговски етажа с магазини и покривен етаж с киносалони и паркинг.

На по късен стадий ще се създаде и покривна структура за помрачаване над паркоместата, с опция върху нея да се монтира покривна ФЕЦ, в сходство с трендовете и директивите за енергийна успеваемост.

Броят на паркоместата е 1900. Сградата е четириетажна и изпълнена от стоманобетонна носеща структура от II степен на огнеустойчивост, според условията на чл.13, ал.1 и член табл. 3 към член 12, алинея 1 от Наредба № Із-1971 за СТПНОБП.

Сградата е с съществена височина 15,00 м, и частична 27,80 за зоната с кина. 

Характерът на капиталовото предложение е в сходство с избраните в Подробен устройствен план предопределение и действия. Инвестиционното предложение не касае и не визира прилежащи действия и обекти.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР