Заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики в Община

...
</TD
>Заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики в Община
Коментари Харесай

За първи път в Пловдив - форум на Световната банка и МРРБ

Заместник-кметът по обучение, бизнес развиване и европейски политики в Община Пловдив откри първото национално събитие в границите на план за възстановяване на институционалния потенциал за използване на интегрирано териториално развиване в България. Той се извършва по съглашение за техническа помощ сред Световната банка и Министерството на районното развиване и благоустройството. 

" Радваме се, че сте избрали точно нашия град за това първо сходно събитие. Пловдив и районът са едно цяло и доказателство за това е Тракия икономическа зона, както и развиването на бизнеса в Пловдив, които го трансформират в водач в района. Смятам, че градът ще резервира тази си позиция, тъй като пораства и демографски “, съобщи в приветствието си.

Сред участниците във форума бяха представители на Световната банка, организации от цялата страна, общини, както и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева. 

" Пловдив и районът демонстрираха във времето, без това да е държавна политика, че бизнесът и администрацията на локално равнище могат да работят дружно и да доближават до съдействия, които притеглят интернационалните вложители “, акцентира министър Бонева. 

Форумът продължи с панелна полемика за историята и триумфа на Тракия икономическа зона (ТИЗ), в която присъединяване взе изпълнителният шеф на зоната Пламен Панчев. Той показа ТИЗ като един от най-успешните модели на публично-частно партньорство в България и като една от най-бързо разрастващите се индустриални зони в Югоизточна Европа. По думите му последните проекти на екипа са ТИЗ да се трансформира в първата въглеродно неутрална зона в Европа до 2040 г. 

добави, че Община Пловдив подчертава върху професионалното и дуалното образование, защото промишлеността е водещ стопански бранш в района и има възходяща потребност от фрагменти. Зам.-кметът изясни, че преимуществото на дуалното образование е опцията децата да се допрян до финалния артикул, вместо да се натъртва единствено на доктрина.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР