Зам.-кметът и кметът на район Централен“ откриха поредната обновена мултифункционална

...
</TD
>Зам.-кметът и кметът на район Централен“ откриха поредната обновена мултифункционална
Коментари Харесай

Обновиха спортна площадка на открито в Пловдив

Зам.-кметът и кметът на регион " Централен “ откриха следващата актуализирана мултифункционална спортна площадка навън. Тя се намира в ОУ " Д-р Петър Берон “ и е осъществена по общинската подпрограма за облагородяване на дворните пространства в учебните заведения.

Новата спортна база е пригодена за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт и хокей на трева като за всеки от спортовете са сложени съответните уреди. Площадката ще се употребява от над 400 деца, а най-малките от тях през днешния ден публично прерязаха лентата.

“Положена е напълно нова настилка, сложена е нова оградна мрежа, укрепени са амортизираните съставни елементи. Площадката разполага и с писта за тичане “, изясни шефът на учебното заведение Стефан Кичуков.

Общата стойност на плана е 47 973 лева като финансирането от страна на общината е 36 153 лева

" Всяка година отделяме по половин милион за финансиране на планове в учебните дворове. Тази подпрограма започва преди 3 години и е измежду най-успешните в общинската просветителна стратегия. Планираме през идната година да я разтеглим и да дадем опция на повече учебни заведения да аплайват “, разяснява.

В рамките на 2020 – 2022 година Община Пловдив е предоставила финансова поддръжка за поправяне и узаконяване на 30 спортни площадки и облагородяване на 9 дворни пространства в общо 38 общински просветителни институции. Инвестираните средства от общинския бюджет са на стойност 1 239 158 лева

Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от претендента план е в размер на до 80% от допустимите разноски, само че не повече от 40 000 лева, а останалите средства са съфинансиране от просветителните институции.

По-рано тази година общината завоюва и спомагателни четири плана по програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения на Министерство на образованието и науката. Така с нова спортна инфраструктура ще се снабдят езиковите гимназии " Иван Вазов “ и " Пловдив “, както и СУ " Св. Паисий Хилендарски “. Основен ремонт ще бъде осъществен и на площадката за спорт в двора на Математическа гимназия " Академик Кирил Попов “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР