Зачестяват инцидентите на кръстовище, водещо към един от изходите на

...
</TD
>Зачестяват инцидентите на кръстовище, водещо към един от изходите на
Коментари Харесай

Проблемни светофари създават опасност на оживено кръстовище в Благоевград

Зачестяват случаите на кръстовище, водещо към един от изходите на Благоевград. Заради цялост от проблеми, през годините мястото се е трансформирало в рисково. Последният случай там е отпреди дни.

Бързането, високата скорост и неприятната ориентировка са измежду главните аргументи за случаите. На метри от кръстовището е един от корпусите на Югозападния университет.

" Всички произшествия са с коли. Това е едно от дребното идеални кръстовища в Благоевград за пешеходци - има скосяване на тротоара, звуков сигнал, острови. Малко е пай зеленият сигнал за секване ", сподели пред националната телевизия Магдалена Бижева, жителка на Благоевград.

По думите й казусът е в държанието на водачите - карат бързо, нападателно, изнасят се при жълт сигнал на светофара.

Кръгово не е вид, тъй като кръстовище единствено по себе си е добре построено, сподели автоинструкторът Георги Бързаков. Трябва да се промени времетраенето на жълтите светлини на светофара, защото те се засичат.

" Това е конфликтният миг в кръстовището, тъй като когато едните коли не могат безвредно да спрат на жълто, те навлизат в кръстовището, а другите коли от другия път, които чакат да им светне зелено, още веднъж навлизат на жълт сигнал ".

Кметът на града сподели, че терзанията на жителите са основателни и е разговарял с компанията, която поддържа светофарите.

" Вчера имахме диалог на висок звук с компанията, защото имаше много изгорели крушки и тук, и на останалите светофари в Благоевград - това е сменено. Имаме спогодба за идната седмица програматорът съответно на този светофар да бъде сменен, тъй че казусът със засичането на жълтите светлини да бъде поправен. От компанията ми споделиха, че сега е комплициран програматор от поливна система, което е закрепване на обстановката от предишното лято - това е неприемливо ".

Има план за кръгово кръстовище, за реализиране на който би трябвало да се отчуждят два парцела, уточни още Байкушев. Ако специалистите предлагат кръгово, то ще бъде построено.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР