За седма поредна година в навечерието на 14 февруари в

...
</TD
>За седма поредна година в навечерието на 14 февруари в
Коментари Харесай

Областният управител на Русе похвали художници

За седма поредна година в навечерието на 14 февруари в Русе бе открита галерия, отдадена на виното, любовта и българските обичаи. От Областна администрация-Русе оповестиха, че експозицията, която бе открита довечера в галерията на " Борисова “ 6 в крайдунавския град, ще може да бъде прегледана до 22 февруари. В нея вземат участие 20 създатели от Дружеството на художниците в крайдунавския град с над повече от 120 картини. 

Поздравления към художниците бяха отправени от името на регионалния шеф Данаил Ковачев и кмета. Ковачев оцени изложбата като вълнуваща и провокираща освен поради незабравимите цветни импресии, които съчетава, само че и заради посланията ѝ, които имат всемирен темперамент. 

" Вашите платна ловко пробуждат постоянно неизказани, само че претърпени от всеки чувства и настроения. Страстта и нежността, удоволствието и веселието, симбиозата сред виното и любовта са показани по несравним метод, който ни оказва помощ да почувстваме в реалност силата на някои от най-красивите страсти, които можем да изпитаме “, се споделя в написаното от Ковачев.

  " Съвременната българска просвета има потребност от хора като Вас, хора с разтревожен дух, за които изкуството не е стока, а метод на живот. Приемайте нови провокации, творете и бъдете уверени в моята поддръжка “, добавя още той.

Не на последно място той моли художниците да продължат да трансформират посредством изкуството хората към по-добро, а проведените от тях събития да са все по този начин неразделна част от културния календар на града ни. 

От своя страна съгласно кмета изложбата отразява човешката връзка със земята, както и с тези, с които споделяме всекидневието си. 

" В днешния бързо изменящ се свят е значимо да се върнем към корените си и към нещата, правещи живота ни по-богат и скъп “, споделя още той. 

Кметът на Община Русе пожелава на художниците здраве, ентусиазъм и нови триумфи в популяризирането достиженията на русенските надарени създатели.

На събитието участва и ръководителят на Дружеството на художниците на Русе Николай Колев, който пожела на сътрудниците си още доста бъдещи триумфи и повече изплатени картини. 

" Бъдете уверени в себе си, тъй като всеки от Вас има собствен личен безподобен жанр, който остава в съзнанието на хората “, сподели Колев. 

Той даде обещание на сътрудниците си да продължи да ги подкрепя и да провежда сходни начинания. Повечето от картините са тематични и не са показвани до момента. Акцент е подложен най-вече върху натюрморта и фигуралните композиции, само че на процедура са застъпени и редица други жанрове. Сред методите, на които са заложили художниците, маслените бои, акварела и акрилните бои.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР