За първи път в Пловдив от 23 до 26 ноември

...
</TD
>За първи път в Пловдив от 23 до 26 ноември
Коментари Харесай

В Пловдив организират мащабно събитие - Първият фестивал на науката 

За първи път в Пловдив от 23 до 26 ноември в новооткритата постройка на Центъра по растителна и систематична биология и биотехнология в жк " Тракия " ще се организира огромно събитие за разбираемо показване на най-новото в света на науката и технологиите, подобно на всички огромни градове по света.

Публиката на града на всяка възраст ще открие подобаваща тематика измежду повече от 100 събития в четири дни, показани онлайн от учени, технолози и комуникатори от града, страната, както и от специфичните посетители от Испания, Украйна и Обединеното кралство. И още: прожекции на записи от събития онлайн на задгранични посетители на предходни фестивали на науката в страната, научнопопулярни филми, галерия, демонстрации, опити, работилници, научнопопулярни книги, надпревари в 2 зали за работилници и 3 зони.

В програмата ще забележим учени от пловдивски ВУЗ, проучвателен институти, музеи, неправителствени организации. Към тях се причисляват и водещи учени от страната, както и специфични посетители от чужбина. Всички те ще показват и разбираемо за неспециализирана аудитория комплицирани научни тематики, които са директно  свързани с всекидневието и качеството на живота на всеки един от нас, както и споделяне на обстоятелства от първа ръка и от надеждни, научни източници.

Пловдивският фестивал на науката се провежда от Фондация “Красива просвета " под патронажа и националното партньорство на Министерство на образованието и науката, и съществени сътрудници в града Община Пловдив и Центърът по растителна и системна биология и биотехнологии и бизнес компании, университети, изследователски институти, просветителни и културни организации, медийни и международни сътрудници.

Вход в залите за събития става против безвъзмездни пропуски и не по-късно от 10 минути след началото на събитието. Пропуски би трябвало да се резервират от, както и за. За събитията в Общата стратегия, в които има свободни места ще бъдат допускани и фенове, пристигнали непосредствено във фестивалния комплекс.

В Училищната стратегия от 1 ноември учители резервират места за своите класове в 50 събития, ориентирани особено към три възрастови групи възпитаници. Две от събитията са ориентирани и към учители. Програмата за учебните заведения цели да даде на учениците опция да изпитат магията на природонаучните предмети, и да вдъхнови учителите с атрактивни форми за поднасяне на комплексния образователен материал, както и да ги запознае с личностите в науката, които могат да канят в часовете си.

В училищната стратегия има няколко събития на непознати езици, още един път разкриващи международния темперамент на знанието и научните проучвания. Организаторите вярват, че по този метод поддържат просветителния развой, показват мощни ролеви модели на младежите и познания, които построяват на критическо мислене, и подпомагат напъните на учителите в предаването на трайни, свързани с живота съвременни познания и умения.

Общата стратегия още веднъж е построена за разнообразни публики - деца, младежи, възрастни и фамилии. Построена е по този начин, че родителите да могат да оставят децата си в събития, подобаващи за възрастта им, а те да се потопят в тематики, ориентирани към по- зряла публика. Има и две събития, които са строго за аудитория над 18 години. Почтивсички събития (освен 2) са с дълготрайност 1 час, като в последните 15 минути е предвидено време за въпроси от публиката.

За най-малките гости ще има голям брой работилници, в които от вземат участие в опити, които ще могат да повторят и вкъщи. Програмата дава опция на родители да оставят децата си да вземат участие работилници, до момента в който те посетят събитие от техен интерес.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР