Все повече членове на секционните избирателни комисии в Пловдив се

...
</TD
>Все повече членове на секционните избирателни комисии в Пловдив се
Коментари Харесай

ОИК - Пловдив: Има все по-малко сгрешени протоколи от СИК

Все повече членове на секционните изборни комисии в Пловдив се насочват към Общинската изборна комисия, с цел да заемат по-предни позиции и да предадат протоколите с резултатите и изборните бумаги, съобщи репортер на  Plovdiv24.bg. 

Това става под надзора на чиновниците на полицията, които наблюдават за спазването на реда.

" Към този миг малко над 25% от общия брой на СИК за влезнали за обработка в ОИК. На този стадий те се оправят добре, грешките са доста по-малко, а правилните протоколи са повече. ", това съобщи секретарят на ОИК Калоян Сухоруков.

Той уточни, че грешките са най-много математически, защото не се пресмятат вярно резултатите. Членовете на СИК не вършат разлика, да вземем за пример, сред недействителни бюлетини отвън изборната кутия и недействителни бюлетини в изборната кутия и това чисто математически води до сбъркани контроли.

Калоян Сухоруков изрази вяра до на следващия ден до обяд да се оправят с всички секции, като на този стадий се чакат още 200.

" Гласуването единствено на хартия е икономисало доста работа на секционните изборни комисии, защото попълването на протоколите е с 50% по-малко и шансът за неточности е понижен два пъти. ", посочи Сухоруков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР