Военният завод Дунарит“ ще отбележи своята 120-годишнина с голям концерт-спектакъл,

...
</TD
>Военният завод Дунарит“ ще отбележи своята 120-годишнина с голям концерт-спектакъл,
Коментари Харесай

Военният завод в Русе празнува 120 години с голям концер

Военният цех " Дунарит “ ще означи своята 120-годишнина с огромен концерт-спектакъл, който ще се състои на 12 май в зала " Арена Русе “. На сцената ще излязат обичани реализатори като Орлин Горанов, дует " Ритон “, отбор " Българе “ и други

" Дунарит “ изминава дълъг път от далечната 1903 година, когато на 15 километра източно от Русе Хайдрих Лангбен, Несим Шимон Израел Барутчиев и Гарабед Асланян слагат основите на неголяма фабрика за барут. Днес сдружението е познато на интернационалните пазари като сдружение с обичаи, съхранило през своята 120-годишна история опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.

Днес в " Дунарит “ работят към 900 души, като компанията основава всички условия, с цел да се усещат чиновниците добре и да желаят да останат, да работят, да се учат и да получат това, което другаде не са получили до момента.

От няколко месеца действа детски ъгъл " Дунарит “, основан по Програма към Европейския обществен фонд с национално и европейско финансиране. Капацитетът й е 60 деца, предават от РусеМедиа.

Дружеството поддържа всички локални и национални начинания, които имат необятен публичен отзив. " Дунарит “ е спонсор на националния тим по художествена гимнастика и на общинска фондация " Русе – град на свободния дух “, а за тазгодишния Празник на Русе поддържа гостуването на дует " Ритон “ и концерта на Николина Чакърдъкова и щерка й.

Всяка година " Дунарит “ се старае да има най-малко един нов артикул на пазара – работи върху " Град 122 мм “, реактивен снаряд, който не е създаван до момента в България.

Бе възобновен цехът, който изгоря преди случай преди две години, и не престават вложенията във високопроизводителни и съвременни машини с цифрово програмно ръководство за енергийно по-ефективно произвеждане.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР