Възстановка на наказателен процес се проведе днес в препълнената зала

...
</TD
>Възстановка на наказателен процес се проведе днес в препълнената зала
Коментари Харесай

Студенти вкараха в затвора младежи заради грабеж на 6 лева и убийство

Възстановка на углавен развой се организира през днешния ден в препълнената зала №1 на Апелативен съд - Пловдив. Студенти от Юридическия факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ и членове на най-голямата интернационална асоциация на студентите по право ЕLSA влязоха в функциите на съдии, прокурор, юристи, подсъдими, очевидци и движимости лица.

Петчленният правосъден състав " осъди " на 7 и 8 години отнемане от независимост двама младежи, упрекнати в обир на сумата от 6 лв. и ликвидиране на възрастен мъж. Бъдещите адвокати участваха във възстановката на наказателно дело по автентичен случай, обсъждан от Окръжен съд - Пловдив.

Подготовката за възстановката на правосъдния развой лиши повече от три месеца, като в нея студентите бяха подкрепени от съдии от Пловдивския областен съд и Апелативен съд - Пловдив, както и от своите преподаватели по углавен развой.

Студентите споделиха, че са научили доста за същността на работата на магистратите и бранителите в правосъдна зала, както и за спецификите на наказателния развой.

Докато студентският " правосъден състав “ се съвещаваше за правене на своята присъда, присъстващите в правосъдната зала изгледаха репортаж за герба на Апелативен съд - гр. Пловдив.

Възстановката на наказателния развой бе следен от десетки студенти, които споделиха, че са се почувствали като в престъпен сериал и са допълнили познанията си по Наказателен развой. Специални посетители бяха преподаватели от Юридическия факултет на Пловдивски университет, представители на Адвокатска гилдия - Пловдив и други.

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова поздрави студентите и сподели, че се надява възстановката на действителен правосъден развой да е дала на практика познания и умения на бъдещите адвокати, както на участниците, по този начин и на феновете в залата.Тя връчи грамоти на Юридическия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “ и на ЕЛСА Пловдив за интензивно присъединяване и чудесно показване на техните студенти във възстановката на правосъден развой.

Председателят на Окръжен съд – Пловдив Розалия Шейтанова пожела триумф на участниците и връчи грамота на всеки от тях.

Президентът на ЕЛСА Пловдив Диана Парпарова благодари на съдиите и преподавателите за помощта в реализирането на възстановката на правосъден развой и връчи плакети на ръководителите на Окръжен и Апелативен съд и на Юридическия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР