Възможностите за реализиране на съвместни инициативи бяха обсъдени на среща

...
</TD
>Възможностите за реализиране на съвместни инициативи бяха обсъдени на среща
Коментари Харесай

Методи Байкушев на среща с представители на IT бизнеса: Обсъждат организиране на стажантски програми за младежи в Благоевград

Възможностите за осъществяване на взаимни начинания бяха разисквани на среща сред управлението на общината и представители на IT бизнеса в Благоевград. Срещата бе проведена по самодейност на кмета, заяви Общината.

Основна тематика на полемиката беше дефицитът на готови фрагменти за секторите с висока добавена стойност, нуждата от предприемане на ограничения за повишението на мотивацията им за кариерно развиване и реализация в родния им град.  

" Истории за триумфа на хора от Благоевград има доста, само че малко са се случили тук. Нашата задача е да променим това, да се научим да използваме капацитета си, администрация, обучение и бизнес да работят дружно за привличане и задържане на знаещи младежи ", съобщи кметът пред бизнесмените и акцентира готовността на общината да бъде мотор в този развой.

Бяха разисквани опциите за образуване на стажантски стратегии за младежи, осъществяване на осведомителни акции и презентации в учебните заведения, взаимна работа с кариерния център към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, както и за отделяне на пространства, които да основават подобаваща културна и изобретателна среда за подрастващите и други

Кметът и представителите на IT бизнеса се договориха срещите сред тях да станат обичайни, с явен дневен ред и да целят предприемане на съответни начинания.

Инициативата е част от поредност срещи с представители на бизнеса в разнообразни браншове, които провеждат кметът Байкушев и заместник-кметът по обучение и бизнес развиване Боряна Шалявска, чиято цел е възстановяване на разговора и задълбочаване на партньорството сред бизнеса и администрацията и реализация на общи начинания и планове за развиването на Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР