Вандалски акт срещу пункта за събиране на подписи за провеждане

...
</TD
>Вандалски акт срещу пункта за събиране на подписи за провеждане
Коментари Харесай

В Пловдив бе разбит пункт за събиране на подписи за референдум за 3-ти март

Вандалски акт против пункта за събиране на подписи за осъществяване на референдум за опазване на Националния празник 3 март. Тази нощ незнайни лица са счупили едно от стъклата на павилиона, който се намира в центъра на Пловдив, до Централната поща.

Доброволците, които са там всяка заран в 09:00 часа, алармираха Инициативния комтитет за погрома. Органите на реда ще бъдат известени и се надяваме да не подминат този акт и да разкрият причинителите.

Подобен вандалски акт е изцяло неприемлив. От края на септември, когато стартира събирането на подписи, Инициативният комитет и доброволците се сблъскаха неведнъж с желанието на локалната и централна власт да няма допитване до хората, само че за първи път стават очевидец на сходно посягане.

Надяваме се да става въпрос за хулиганска демонстрация, а не за проведена акция, споделят още от ИК.

Вчера Инициативният комитет излезе и с декларация против отхвърленото на първо четене предложение за промени в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление от Народното събрание, което имаше за цел да улесни и подтиква директното присъединяване на българските жители в ръководството.

" Този акт дава ясна визия за същинското отношение на тези парламентарни групи и народни представители към директната народна власт и към демокрацията изобщо. Няма подозрение, че ръководещата " сглобка “ се бои от националната воля и прави всичко допустимо да попречва нейното действително въздействие в ръководството на страната “, гласи позицията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР