В своя позиция от Българската асоциация на заведенията изразяват острото

...
</TD
>В своя позиция от Българската асоциация на заведенията изразяват острото
Коментари Харесай

Настояват за оставки в МВР заради произвола в пловдивска дискотека

В своя позиция от Българската асоциация на заведенията показват острото си отвращение от полицейския произвол и многочасови обиски на клиенти в пловдивското нощно заведение " Bushido “. При полицейска акция в дискотеката  са били открити разнообразни наркотични субстанции, оповестиха от ОДМВР.

Клиенти и личен състав се оплакаха по-късно, че са били съблечени чисто голи, преди да бъдат пуснати.

" Нашите сътрудници, част от техния личен състав и клиенти застанаха с имената си и описаха за ужасяващи подиуми по време на акция в обекта. Настояваме за щателна инспекция на дейностите на служителите на реда и за строги санкции при доказване на превишени от тяхна страна права ", споделят в позицията си от БАЗ.

" Бихме желали да заявим също, че Българската асоциация на заведения е твърдо срещу разпространяването и използването на наркотични субстанции освен в нашите обекти, само че и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за следствие и събиране на доказателства. Нека отговорните бъдат хванати и осъдени с цялата суровост на закона. Но не одобряваме почтени клиенти, чиновници и притежатели да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава активност ".

В позицията се споделя още, че съгласно адвокати, с които БАЗ е направила незабавна консултация,  има освен превишаване на права от страна на чиновниците на реда, само че и жестоко нарушение на човешките права, предпазени от Европейската спогодба за правата на индивида.

Според БАЗ, сходни акции " с искрено съмнителни крайни резултати ", водят до съществени материални загуби, отлив на клиенти и личен състав и рушене на граден с години имидж. Тенденциозното отношение към нощни заведения, унижаването на клиенти и грубото тъпчене на човешките права никога не може да се одобри за предварителна защита, споделят още от асоциацията.

Те упорстват за оставки на министъра на Министерство на вътрешните работи, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР