В предаването Цветовете на Пловдив“ на Радио Фокус днес ще

...
</TD
>В предаването Цветовете на Пловдив“ на Радио Фокус днес ще
Коментари Харесай

За Чифте баня и библиотека Борис Дякович - слушайте в предаването Цветовете на Пловдив днес

В предаването " Цветовете на Пловдив “ на Радио " Фокус " през днешния ден ще ви разкажем всичко за ремонта на Баня Старинна в Пловдив, която получи утвърждение за реституция и акомодация като Зала за модерно изкуство. Старата турска баня " Чифте баня " е неповторим архитектурен монумент, издигнат през 16 век. До 80-те години на 20 век банята е била настояща. През 1999 година тя е отчасти реставрирана и превърната в Център за модерно изкуство. 

Към момента Баня " Старинна " е дадена за ръководство на Градска художествена изложба и в нея се провеждат изложения за модерно изкуство.

Националният институт за недвижимо културно завещание даде зелена светлина за измененията в идейния план за реставрацията и акомодация на Баня Старинна. 

Какво тъкмо ще се прави там ще разберем от Красимир Линков, шеф на Градска художествена изложба в Пловдив.

В Регионалния археологически музей в Пловдив пък през днешния ден ще бъде открита изложбата “Библиотека “Борис Дякович " – история в документи и облици ".

Вероятно малко хора знаят, че към музея действа библиотека за профилирана археологическа литература, налична за всеки. 

Екатерина Илиева, специалист в музея, ще ни опише още любопитни неща за библиотеката, за самата галерия и за Борис Дякович.

Слушайте предаването " Цветовете на Пловдив " на периодичност 89.9 MHz по Радио " Фокус " всеки вторник от 14.00 до 15.00 часа.

Повторението е всяка неделя от 22.00 часа. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР