В последните години Център Малтепе“ в Община Марица“ се превърна

...
</TD
>В последните години Център Малтепе“ в Община Марица“ се превърна
Коментари Харесай

Само на 17 километра от Пловдив се намира едно от любимите места за децата от цяла България

В последните години Център " Малтепе “ в Община " Марица “ се трансформира в обичано място за децата от цяла България. Той е единствено на 17 километра от град Пловдив, директно до археологическите разкопки на могилата " Малтепе “, в село Маноле и е планиран за работа през всички сезони на годината.

Образователната стратегия, която започва през 2017 година, е ориентирана към всички възрастови групи, в това число деца от детски градини. Всеки урок включва сказка, теоретична част и интерактивна работа - най-забавната и забавна част за малчугани и възпитаници. Изработените предмети по време на урока остават за участниците.

В основата на програмата е керамиката, като най-често срещан археологически артефакт и забележителната й роля в хода на човешката история. Учене посредством прекарване е методиката, заложена във всеки един от просветителните пакети на " Малтепе “.

Работата с глина е най-предпочитана от децата, които посещават центъра. Заниманието включва учебен роман за глината и нейните свойства, както и проява на уреди и техники за моделиране в грънчарството. В края на урока всички отнасят в къщи глинените формички, които са измайсторили и декорирали.

" Център " Малтепе “ посреща по 2 групи дневно и графикът бързо се запълва, тъй че побързайте да резервирате “, споделя уредникът на активността Дияна Мичокова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР