В Пловдив официално бе открит Европейски цифров иновационен хъб Тракия,

...
</TD
>В Пловдив официално бе открит Европейски цифров иновационен хъб Тракия,
Коментари Харесай

В Пловдив официално бе открит Европейски цифров иновационен хъб Тракия

В Пловдив публично бе открит Европейски дигитален иновационен хъб " Тракия ", чиято съществена роля е да подкрепя цифровата промяна и цифровата сигурност на общините и бизнеса в Южен централен регион за обмисляне, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Проектът ще се осъществя в идващите три години с управителната роля на Съюза за стопанска самодейност, който ще дава образования и изпреварваща информация за всички европейски капиталови планове, заяви ръководителят на Съюза за стопанска инициатива Васка Бакларова. ЕЦИХ " Тракия " е взаимен план сред ССИ, Института по осведомителни и информационни технологии, Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", Българската асоциация по киберсигурност и Община Пловдив.

Един от целите на служебното държавно управление е цифровата съгласуваност, само че тя изисква надеждна кибер сигурност и екипът на Министерството на електронното ръководство непрекъснато работи в тази посока, уточни в приветствието си министърът на електронното ръководство. 

Заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Янко Топалов прикани дребните и междинните предприятия да употребяват услугите на ЕЦИХ " Тракия ", с цел да наваксат изоставането в дигитализацията. Регионът се откроява като високотехнологичен и има 6.2% растеж на нововъведенията в Южен централен регион, което е причина за привличане на вложения и нововъведения от ново потомство, означи той. 

" Активната икономическа среда подрежда Пловдив в топ 3 на икономическите центрове на България. За година стопанската система на Пловдив е с БВП съвсем 10 милиарда лв. и образува над половината от Брутният вътрешен продукт на ЮЦР " - уточни съответни данни заместник-министърът.

Заместник-кметът по превоз насочи одобрение от името на кмета на Пловдив. Припомни, че община Пловдив стана пълновръстен член на Европейски дигитален иновационен хъб " Тракия " след единомислещо решение на Общинския съвет от февруари 2022 година

Видео послание направи основният секретар на Европейската асоциация по кибер сигурност Луиджи Ребуфи. 

В рамките на събитието се организира конгрес с два дискусионни панела: " ЕЦИХ " Тракия " - мост в публично-частното партньорство " и " Възможности за финансиране за цифрова промяна и киберсигурност ". 

Амбицията на Европейски дигитален иновационен хъб " Тракия " е да поведе към цифрова промяна и мрежова сигурност общинските структури, дребните и междинни предприятия в южен централен район в България, както и да спомогне процеса по привличането на задгранични и национални вложения в промишленостите с висока добавена стойност.

Ролята на ЕЦИХ " Тракия " е да се даде на бизнеса и локалната администрация новаторски цифрови решения и да ги интегрира в ежедневната им активност. Нещо повече: той дава безплатно гама от услуги за киберсигурност, достъп до финансиране, обучение и нетуоркинг на всички заинтригувани страни със специфичен фокус върху МСП, сдружения със междинна пазарна капитализация и представители на локалната власт.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР