В Общински младежки дом – Русе се проведе среща на

...
</TD
>В Общински младежки дом – Русе се проведе среща на
Коментари Харесай

Инициативата Заедно да спасим децата и Русе от дрогата обедини младежи от различни организации

В Общински юношески дом – Русе се организира среща на юношески организации, които се сплотиха в една обща цел - да обсъдят опциите подрастващите и възрастните да бъдат защитени от " модерните " психотропни субстанции.

Събитието е част от поредицата срещи, които самодейността " Заедно да спасим децата и Русе от дрогата “ стартира преди 1 година. Тя се реализира от журналиста Румен Николаев, който дава нейното начало, мощно повлиян  от историята на татко с 13-годишна щерка, подвластна от опиати.

Събитието беше намерено от Румен Николаев, който показа детайлности за дейностите, свързани със самата самодейност, както и регламента на състезанието, обвързван с нея – " Аз и моето семейство – сполучливи в провокациите на новото време ". Водещи на срещата бяха представители на Младежкия парламент и Българския юношески Червен кръст-Русе (БМЧК). Присъстваха над 60 доброволци от червенокръстката организация, Младежкия парламент, клуб " Интеракт “, Скаутски клуб " Приста “ и католическата организация " Каритас ".

На срещата беше направена ретроспекция на осъщественото досега. Всяка от организациите показа с какво са подкрепили самодейността - раздадени са към 500 плаката, посетени са наставнически срещи във всяко учебно заведение и са раздадени над 8 000 флайера, осъществено е присъединяване в хепънинг, кръгли маси и други

Провеждането на срещи със експерти в часа на класния началник, създаването на тематичен канал в YouTube и прожекция на различни филми пред възпитаници, свързани с проблемите на наркозависимите, бяха само част от предложенията на участниците в срещата по отношение на бъдещи начинания. Беше разисквана концепцията и за основаване на събития, свързани с предварителната защита и провокиращи заинтригуваност от страна на родителите. Присъстващите се сплотиха към мнението, че най-хубавият метод за справяне с казуса измежду подрастващите е пълноценно запълване на свободното им време посредством присъединяване им в разнородни и качествени юношески, спортни и културни действия.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР