В навечерието на Деня на българския лекар - 19 октомври,

...
</TD
>В навечерието на Деня на българския лекар - 19 октомври,
Коментари Харесай

Съединени за Пловдив: Общинските болници трябва успешно да се конкурират с частните и държавните

В навечерието на Деня на българския доктор - 19 октомври, коалиция “Съединени за Пловдив " показа програмата си за развиване на опазването на здравето в община Пловдив. Екипът, работил по този главен приоритет, си е сложил изпълними цели, съобразени с настоящото положение на общината и с евентуалните благоприятни условия за възстановяване на работата на общинските лечебни заведения и медиците, заети в други структури към общинските предприятия.

Като изключително значима първа стъпка, екипът медицински експерти в обединението показва нуждата от преструктуриране на здравния бранш, съгласно настоящата Здравна тактика на община Пловдив посредством сливане или разширение на дейност­та на общинските лечеб­ни заведения.

Това би трябвало да е съпроводено с преструктуриране на сградния фонд на общинските лечебни заведения и медицински центрове, съгласно ак­туалните потребности на опазването на здравето в гра­да и още веднъж в синхрон със Здравната тактика на общината.

Общината би трябвало непрекъснато за усъвършенства мат­ериално-техническата база на лечебните заведения, както и да спомага за продъ­лжаващо образование на здравните фрагменти. Това включва закупуване на съвременно съоръжение и инсталация, стипендиантски стратегии и други форми на подкрепяне. Целта е общи­нският здравен бранш да бъде конкурентноспособ­ен на частния и държ­авен здравен бранш в града.

Ср­едствата за здравеоп­азване би трябвало да бъдат увеличени, съгласно цял­остния дял на бранша в общинския бюджет, написа още в програмата на обединението. Задължително е да бъде обезпечено съответно материално стимул­иране на фрагментите в общинското здравеопаз­ване, с цел да бъдат приобщени и да се развиват в общинския здравен бранш.

Това значи, че заплащането на работещите в общинските лечебни заведения - лекари, медицински сестри, санитари и други би трябвало да бъде нараснало по този начин, че да е задоволително атрактивно спрямо частния и държавния бранш. Същото се отнася и за медицинските сестри, назначени в общинските детски ясли и в учебните заведения.

По предложение на претендента за кмет, в програмата е вписано, че Община Пловдив ще назначи и лекари във всички 18 детски ясли. “Градът е задоволително богат да си разреши 18 или 20 лекарски заплати, в случай че от това зависи здравето на най-малките ", сподели той при срещата със профсъюз “Подкрепа " преди седмица.

Един от най-важните цели съгласно медицинския екип на коалиция “Съединени за Пловдив " е обезпечаване на до­стъпна, навременна и качествена медицинс­ка помощ за лицата с репродуктивни пробл­еми.

Също по този начин, в проектите на политическата мощ влиза увеличение размера и броя на инициираните от общината здравно-просветни акции измежду специфични­те групи от населени­ето - деца, обществено уязвими групи и възр­астни хора.

Като цяло, обединението упорства за повишение контрола върху общинските лечебни заведения и медицинските центрове и финансово излекуване на общинските здравни заведения, които към този момент имат някакви финансови проблеми. Не бива да се позволява общински здравни заведения да задлъжняват и да са пред риск от банкрут, написа още в програмата развиване на здравния бранш, показана от “Съединени за Пловдив ".

За претендентите на коалиция “Съединени за Пловдив " гласувайте с номер 68 във всички бюлетини.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР