УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив бе домакин на официална

...
</TD
>УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив бе домакин на официална
Коментари Харесай

УМБАЛ Свети Георги домакин на среща за обмен на опит при безопасност при работа

УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив бе хазаин на публична среща във връзка Световния ден по сигурност и здраве при работа. Събитието се провежда в университетската болница, откакто тя бе отличена с две награди в състезанието " Годишни национални награди по сигурност и здраве при работа “.

Тази година най- огромната българска болница завоюва два наградата в състезанието в категориите " Големи предприятия с над 250 заети лица " и " Предприятие, вложило най-вече средства за възстановяване на безвредни и здравословни условия на труд ". Тези оценки признават напъните на болничното заведение за възстановяване на работната среда и модернизиране на инфраструктурата.

На срещата участваха заместник-директорът по Диагностична и лечебна активност проф. доктор Иван Дечев, инспекторът в бранш " Здраве и сигурност при работа “ инж. Стефан Калфов, шефът на работа “Трудова медицина " доктор Дорина Манахилова, както и публични посетители, като шефа на Инспекцията по труда в Пловдив, представителя на Национален осигурителен институт Тодор Конарски, представителя на профсъюз КТ “Подкрепа " Кирил Бинев и Боян Бойкински от КНСБ.

Събитието събра и представители на основни институции и организации, както и водещи фигури от сферата на опазването на здравето и работната среда. По време на срещата проф. Дечев показа презентация, обвързвана с активността на болничното заведение като модел за положителни образци в региона на сигурността и здравето при работа.

От своя страна, инж. Стефан Калфов показа спомагателна информация за практиките и стандартите, прилагани в УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив, както и за специфичните образования на медицински експерти и санитари.

Събитието акцентира значимостта на съдействието сред публичните институции и частния бранш за обезпечаване на безвредна и здравословна работна среда за всички служащи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР