Ученици от ОУ Христо Ботев“ от кв. Долно Езерово“ взеха

...
</TD
>Ученици от ОУ Христо Ботев“ от кв. Долно Езерово“ взеха
Коментари Харесай

Бургаски ученици говориха за рециклирането на отпадъци с лектори от Хенкел България

Ученици от ОУ " Христо Ботев “ от кв. " Долно Езерово “ взеха присъединяване в лекция, презентация и образование за преработването и оползотворяване на отпадъците от всевъзможен тип, като край на първия стадий от плана на " Хенкел България “ – " Заедно с отговорност за един по-красив свят – Устойчиво развиване “.

Беседата бе изнесена от Блажка Димитрова, създател на книгата " Живот с нулев боклук ". Идейният план на институцията се назовава " Робо и супергерои на преработването ".

Той планува се извънредно новаторски метод за разделното събиране на отпадъците във всяка класна стая. Това ще се реализира от два робота, програмирани от учениците. Придобиването на познания и трайни привички за разделно събиране на отпадъците, осъзнаване на нуждата от преработване им и икономисване на запаси е от извънредно значение, съществено залегнало в стратегиите по " Човекът и природата “ и " Учим от природата за природата “, реализиращи се сполучливо в учебното заведение.

Залагат се и действия в интерес на целия квартал, с цел да се подтиква по-голяма гражданска интензивност от децата.

Работата на учителите и учащите е ориентирана към създаване в учениците на интерес към естествените науки и природата като цяло, възпитаване на екологична просвета и отговорно отношение към околната среда и личното здраве посредством всекидневно другарство с природата и посредством на практика действия навън.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР