Трима възпитаници на русенски училища бяха удостоени с награда Русе-21.

...
</TD
>Трима възпитаници на русенски училища бяха удостоени с награда Русе-21.
Коментари Харесай

Трима изявени ученици бяха отличени с награда Русе-21. век

Трима ученици на русенски учебни заведения бяха удостоени с премия " Русе-21. век “ в навечерието на Деня на националните будители - 1 ноември. Тя се връчва годишно и е учредена за поощряване на изявени възпитаници и студенти от русенски образователни заведения на територията на община Русе. Церемонията по награждаването се състоя в Заседателна зала в постройката на локалната администрация, оповестиха от общината.

Дванайсетокласниците Ренета Маринова, Преслав Ламбев и Викторио Илиев получиха грамота и плакет от ВрИД кмета на Община Русе Димитър Недев, ръководителя на Постоянната комисия по обучение, просвета и нововъведения (ПКОНИ) при Общински Съвет – Русе акад. Христо Белоев дтн и зам.-кмета Енчо Енчев.

Ренета Ивова Маринова е ученичка от ХІІ клас на СУПНЕ " Фридрих Шилер “ – Русе и получава премията за завоювани високи резултати на национално и регионално ниво по разнообразни образователни предмети – по немски език, гражданско обучение, биология и здравно обучение и други През 2022 година Ренета е утвърдена за присъединяване в програмата за летни стипендии на немската Служба за педагогичен продан. През 2022 и 2023 година взе участие в " Международни юношески диспути “, проведен от Гьоте Институт. През последните години тя реализира забележителни триумфи като се класира постоянно преди всичко на регионалния кръг на олимпиадата по немски език. Достойно показва своите езикови знания и уменията си за документално другарство на немски език. Участва самостоятелно и в тим в състезания, надпревари и олимпиади.

Преслав Станиславов Ламбев е възпитаник от ХІІ клас на НУИ " Проф. Веселин Стоянов “. Отличен е за завоювани голям брой награди, измежду които първи награди от Международен конкурс за немска и австрийска ария " MAGIC “ – Бургас, 2023 година и Международен конкурс " Трявна арт фестивал “, 2022 година, втори награди от Международен конкурс " Great Composers Competition “, London, 2022 година и Международен конкурс " Надежди, Таланти и Майстори “, Добрич, 2022 година Носител е и на премията " Млад създател “ за 2023 година

Викторио Венелинов Илиев е възпитаник от ХІІ клас на СУ " Майор Атанас Узунов “. Наградата му се връчва за завоювано първо място през месец март 2023 година на международната купа по бокс в града Будва (Черна гора) и класиране на Международен шампионат в град Лазаревац (Сърбия) през месец април. На Европейското състезание по бокс за младежи, провело се в интервала 23 април-04 май т.г. в арменската столица Ереван заема второ място.

Общо 12 са номинациите, постъпили в дирекция “Хуманитарни действия ". Те бяха оценени от комисия в състав: акад. Христо Белоев дтн, ръководител на (ПКОНИ) при Общински Съвет – Русе, и членове:

Катя Петрова, шеф дирекция " Хуманитарни действия " към Община Русе;

Росица Георгиева, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Галин Ганчев, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Елка Симеонова, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Косьо Станев, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Йовчо Смилов, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Владо Владов, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Деян Недков, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Дилян Саманджиев, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Владислав Атанасов, член на ПКОНИ при Общински Съвет – Русе;

Таня Тодорова, шеф отдел " Образование, спорт и юношески действия " към Община Русе;

Сашо Щерев, основен специалист в отдел " Образование, спорт и юношески действия " към Община Русе.

Удостоените с тазгодишния приз " Русе-21. век “ получиха и парична премия в размер на 500 лева.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР