Трима са кандидатите да бъдат омбудсман на Благоевград, като изборът

...
</TD
>Трима са кандидатите да бъдат омбудсман на Благоевград, като изборът
Коментари Харесай

Три дами се борят за мястото на омбудсман в Благоевград

Трима са претендентите да бъдат омбудсман на Благоевград, като изборът сред тях ще би трябвало да направи Общински съвет - Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус ".

На провелото се през днешния ден съвещание на Временната комисия (Комисия по номинация) за осъществяване на процедура по желание на публичен медиатор на територията на община Благоевград, бяха прегледани входираните в деловодството на Общински съвет, кандидатури за омбудсман.

Председателят на комисията, Василиса Валеова разгласи, че има подадени документи от трима претенденти. 

Това са: Даниела Ицкова Ангелова, Злата Бориславова Ризова и Атанаска Янкова Ковачева.

Членовете на комисията разгледаха в детайли набора от документи и след разискване одобриха, че дават отговор на условията посочени в обявлението от 02.03.2024 година, и на съображение член 8, ал.1 от Правилника за организацията и активността на публичния медиатор на територията на Община Благоевград.

Предстои провеждането на събеседване с претендентите, с цел да се ревизират и оценят познанията им в правозащитната област, вижданията им за взаимоотношенията сред жителите и локалната власт.

Комисията взе решение общественото събеседване да се организира на 27 март 2024 година от 17:00 часа в зала " 22- ри Септември “ на Община Благоевград.

Очакванията са, че Общински съвет Благоевград ще гласоподава за нов омбудсман на идното постоянно съвещание, планувано за 29 март 2024г.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР