Три години в Русе нямахме проблеми с комарите, но тази

...
</TD
>Три години в Русе нямахме проблеми с комарите, но тази
Коментари Харесай

Криза с комарите в Русе: Кметът свика спешна среща и сам се включи в пръскането 

Три години в Русе нямахме проблеми с комарите, само че тази година се стигна до рецесия. Сигналите, въпросителните към провежданата дезинсекция от " САНСИ “ ООД са много…

Направих незабавна среща с шефа на компанията Георги Георгиев и изисках в допълнение стремително напръскване против комари. Това написа в своя Фейсбук профил кметът на Русе Пенчо Милков. 

Ети какво още написа Милков:

" Според шефа на " САНСИ “ увеличената популация на комарите е най-много поради неналичието на средства за ларвицидно отнасяне, които не бяха отпуснати от страната тази година. От 2020 година след точно наша интензивност до Министерството на финансите такива средства се отпускаха на Министерството на здравеопазването и бяха правени ларвицидни обработки. Тази година не е правена.

Следващата седмица следва сключване на подобен контракт, само че тези дейности са закъснели. Георги Георгиев регистрира като причина и интензивните превалявания през последните седмици, както и ниското равнище на река Дунав. След срещата с мен той увери, че цялата налична техника и профилирани коли ще бъдат употребявани за решение на казуса.

Действаме в синхрон и с Община Гюргево. "

Впоследствие кметът разгласява видеа, на които се вижда по какъв начин е помагал в битката против комарите. 

" Лично отворих тубите с препарата, с който ще се пръска тази заран срещу комари. В момента се намирам в Парка на младежта. Другите 5 автомобила обработват във всички останали елементи на града. С нашия автомобил, благосъстоятелност на Община Русе, ще третираме и Парка на Възрожденците, кв. “Ялта " и кв. “Локомотив ". ", заяви Пенчо Милков. 

Някои от коментиращите похвалиха кмета, други показаха недоволството си от закъснели ограничения и неприятна организация. 

Пръскането продължава тази вечер в 21 ч.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР