Тея инвест е отправила нова оферта на община Пловдив за

...
</TD
>Тея инвест е отправила нова оферта на община Пловдив за
Коментари Харесай

Общината си прибира голяма част от имота до Гребната, превръща го в най-големия парк в града

" Тея инвест " е отправила нова оферта на община Пловдив за тези 81 декара в парк " Отдих и просвета ". Имотът е разграничен на две елементи, като сдружението предлага на общината да купи по-големия, а другия имот резервира за себе си, научи Plovdiv24.bg .

В Община Пловдив е постъпило заявление от компанията, с което се оповестява, че от парцела с повърхност 81 000 кв. метра в парк " Отдих и просвета " са формирани два нови, надлежно с повърхност 13 545 кв. метра и 67 717 кв. метра. " Тея инвест " АД предлага стартиралите договаряния за придобиване на терена да продължат, само че единствено за парцела от 67 717 кв. м. Прилага се пазарна ценова оценка от самостоятелен оценител, която дефинира цена 427,82 лева на квадратен метър или обща сума в размер на 28 971 900 лв. без Данък добавена стойност. Фирмата желае заплащането на цялата сума да стане в деня на осъществяване на покупко-продажбата.

Предложението на " Тея инвест " АД ще бъде вкарано за разискване в Общинския съвет. Община Пловдив обаче има контрапредложение за метода на разплащане - 10% от сумата да се преведе при сключването на контракта, а останалата да се изплаща по 30% в идващите три следващи години 2024 година, 2025 година и 2026 година, заяви за Plovdiv24.bg заместник-кметът по финанси и икономически действия. 

Новото предложение ще даде възможност на общината да откупи по-голямата част от терена и да го трансформира в най-големия парк в града ни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР