Строителният предприемач Христо Томов планира да изгради нов голям комплекс

...
</TD
>Строителният предприемач Христо Томов планира да изгради нов голям комплекс
Коментари Харесай

Бизнесмен вдига нов голям комплекс до Околовръстното на Пловдив

Строителният бизнесмен Христо Томов възнамерява да построи нов огромен комплекс в землището на родопското село Браниполе. В Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив е импортирано капиталовото желание от компания " Строубери каунти " ООД за жилищно застрояване, комерсиална и публично обслужваща активност, крайпътен комплекс, комерсиална, публично обслужваща и складова действия, предава Plovdiv24.bg .

Томов има два аграрни парцела с обща повърхност 203 348 квадратни метра в местността " Стойкова върба ", в непосредствена непосредственост до Околовръстното шосе. Предстои да се изготви ПУП- ПРЗ за смяна предназначението на земеделската земя за неземеделски действия. Планът за регулация планува отреждането на 9  урегулирани поземлени парцела, като осем от тях ще са за жилищно застрояване, комерсиална и публично обслужваща активност, а деветият ще е за крайпътен комплекс, комерсиална, публично обслужваща и складова активност.

Застрояването в новообразуваните УПИ ще бъде свободно, по ограничаващите линии на застрояване и нормативи за зона " Жк “ – жилищна територия с преобладаващо сложно застрояване с оптимално допустимите индикатори за устройство на зоната – височина до 12 м., компактност на застрояване до 50%, повърхност за озеленяване - от 50 %, активност на застрояване (К инт.) – 2,0 и зона " Смфп “ – смесена многофункционална индустриална зона – обслужване, хранилища и зеленина с оптимално допустимите индикатори за устройство на зоната – височина до 15 м., компактност на застрояване до 50%, повърхност за озеленяване - от 30 %, активност на застрояване (К инт.) – 3,0. Всички нужни за вярното действие на бъдещите здания, инженерни мрежи и уреди, ще бъдат ситуирани в рамките на новопроектираните УПИ. Транспортното обслужване на парцелите ще се реализира по полски пътища посредством създаване на локално платно от разположеното южно от парцелите Околовръстно шосе. 

След смяна на предназнач ението на осемте урегулирани поземлени парцела за жилищно застрояване, се планува да изградят към 40 многофамилни жилищни здания и 50 еднофамилни жилищни здания (къщи). Проектът включва магазини за хранителни артикули, заведения за публично хранене, кафе – аперитиви и разнообразни търговски обекти, които да обслужват живеещите в новопостроените здания.

В парцела, предопределен за крайпътен комплекс, ще има ритейл парк,  заведения за публично хранене, кафенета, магазини за промишлени и хранителни артикули, търговски обекти за промишлени и хранителни артикули, административна постройка.

Предвидено е всички здания да се осъществят отворени към околното пространство, с опция за достъп на всеки независим търговски или складов обект извън. В парцела ще се плануват паркинги за обслужване на гости и за личния състав на бъдещите обекти.

Екоинспекцията би трябвало да издаде мнение, с цел да бъде осъществено капиталовото предложение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР