Стотици жители на Благоевград и региона подкрепиха инициативата Капачки за

...
</TD
>Стотици жители на Благоевград и региона подкрепиха инициативата Капачки за
Коментари Харесай

Доброто завладя Благоевград

Стотици поданици на Благоевград и района поддържаха самодейността " Капачки за бъдеще ", проведена от Клуб за бъдеще - Благоевград и другари, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Малко след 09.00 часа първите запалянковци потеглиха с чували, найлонови торби и огромни туби от вода, цялостни с капачки за рециклиране 

На паркинга на магазин LIDL пък ги посрещаха усмихнати и заредени с доста позитивна страст доброволци, които одобряваха за преработване донесеното от благоевградчани. 

Евелина, която е измежду уредниците на акцията в Благоевград описа пред " Фокус ", че в границите на пролетната акция на " Капачки за бъдеще " в цялата страна се събират средства за закупуването на инсталация за разнообразни лечебни заведения.

" Това, което ще се случи в Благоевград е, че част от парите, които ще се съберат, ще бъдат вложени в закупуване на инсталация за три от отделенията в МБАЛ - Благоевград - неонатологията, детското поделение и родилното поделение. Събираме пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Извън днешната акция всеки, който желае да помогне, може да се свърже с нас посредством Фейсбук страницата ни. Отделно от това из града имаме няколко железни сърца, където хората могат да оставят капачки и кенчета ", добави тя.

Представители на Клуб за бъдеще - Благоевград към този момент са водили диалози с управлението на МБАЛ - Благоевград по време, на които е станало ясно, че от лечебното заведение имат потребност от монитори за следене на индикаторите, перфузор и от други по-малки неща.

Евелина показа, че в границите на днешния ден се е провело и награждаване на деца и възпитаници, които са взели присъединяване в еко конкурс, проведен от Клуб за бъдеще - Благоевград.

Конкурсът, който е стартирал преди към три седмици е имал за цел да покаже по какъв начин децата виждат техния съвършен еко град посредством рисунка или план. 

" Реално фокусът ни беше преработването. Децата бяха доста въодушевени. Имахме ужасно доста участници от разнообразни учебни заведения и детски градини, освен от Благоевград ", прибави тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР