Спад на имотните сделки в Благоевград, отчитат брокери.За сметка на

...
</TD
>Спад на имотните сделки в Благоевград, отчитат брокери.За сметка на
Коментари Харесай

Брокери отчитат спад на имотните сделки в Благоевград

Спад на имотните покупко-продажби в Благоевград, регистрират брокери.

За сметка на това обаче продължава повишаването на строителните материали и ремонтните услуги.

Ще паднат ли цените на жилищата поради по-слабото търсене?

По-малко продадени жилища през последните месеци регистрира Кирил Велинов, притежател на една от огромните брокерски къщи в Благоевград.

" Леко процентите на ипотечните заеми потеглят нагоре, хората са обезпокоени и по тази причина са намалели и покупко-продажбите ", съобщи Кирил Велинов, брокер.

Въпреки по-слабото търсене цените не търпят смяна.

" От няколко месеца няма завишаване на цените, само че няма и спад. Цените варират в крайните квартали от 700-750, необятен център до 1000 и съвършен център 1400 евро на квадрат на незавършени жилища ", добави Кирил Велинов.

За огромна част от хората цените са непостижими.

На този декор строителните материали са поскъпнали тройно. А за майстори се чака приблизително по половин година, описват от Българска национална телевизия. 

" Липсата на квалифицирана работна ръка към момента е доста огромна. Проблемът е, че младото потомство, което идва, изобщо не се интересува да се развива в този отрасъл ", разяснява Мохамед Сабитов, началник на строителна компания.

" По-кадърните и потвърдени майстори и компании, даже за довършителни, в случай че не са в София, се изтеглят в чужбина, където има повече работа ", сподели още Кирил Велинов.

За да задържат служащите строителните компании заплащат по-високи надници. А това дружно със скъпите материали и предстоящото покачване на лихвите по ипотечните заеми подсигурява опазване на високите цени на новите жилища в Югозапада.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР