Следващите четири ще бъдат доставени до края на седмицата. Първите

...
</TD
>Следващите четири ще бъдат доставени до края на седмицата. Първите
Коментари Харесай

Новите тролейбуси вече са из улиците на Русе

Следващите четири ще бъдат доставени до края на седмицата. Първите 3 тролейбуса, които единствено преди дни бяха доставени от Чехия, към този момент са въведени в употреба и се употребяват от русенци. Доставката на останалите продължава, като всяка седмица ще бъдат доставяни по 4 транспортни средства.

Линиите, които те ще обслужват, ще се ротират, като от " Общински превоз Русе " напомнят, че продължава набирането на нови водачи, с по-високи хонорари и обществени придобивки.

В момента тече инсталирането на система за видеонаблюдение и преброяване на пасажери в четвъртото от новодоставените транспортни средства. Планира се такава да бъде въведена всеобщо, като задачата е повишение на сигурността, както и попречване на злоупотреби с транспортни документи, заяви Общината.

Новите тролейбуси са с капацитет от 90 места, 35 от които седящи, като е планувано и място за хора с увреждания. Оборудвани са с рампа за инвалидни колички, която ще може да бъде употребена и от родители с дребни деца.

С новите 15 тролейбуса общинският автопарк ще разполага към този момент с 96 транспортни средства, като за 4 години техният брой се е нараснал съвсем тройно. От 1 ноември общинското сдружение обслужва 9 от 17-те частни линии. Продължава последователното му укрепване и преобразяване в единствен транспортьор в града.

Дейностите се правят по план " Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз – електрически рейсове и тролейбуси за Община Русе ", финансиран от Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Кохезионния фонд. Чрез извеждането от приложимост на 20 дизелови рейса и замяната им с нови електрически рейсове се чака да бъдат спестени доста количество фини прахови частици /ФЧП/.

Замяната на 15 тролейбуса, създадени сред 1982 и 1984 г, с нови, ще усъвършенства енергийната успеваемост на градския превоз. По този метод планът ще способства за реализиране на Специфична цел 1 " Намаляване замърсяването на атмосферния въздух посредством намаление количествата на ФПЧ10/NOx “ по Приоритетна ос 5 " Подобряване качеството на атмосферния въздух “ на ОПОС 2014-2020 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР