След 34 години вярна служба, с вой на сирени и

...
</TD
>След 34 години вярна служба, с вой на сирени и
Коментари Харесай

Пожарната в Пловдив повече никога няма да бъде същата

След 34 години вярна работа, с писък на сирени и включена сигнализация, огнеборците под тепетата изпратиха в подобаващ отдих своя шеф - комисар Георги Мангараков. Днес той навърши 60 години и напуща системата на Министерство на вътрешните работи.

С приветствени адреси персоналния му празник 8-и февруари почетоха кметове на общини, държавни институции и организации от града и региона. Кметът на община Пловдив персонално сервира признателност към всеотдайния му денонощен труд в интерес на обществото и му връчи почетен плакет.

– кмет на община " Родопи ", подари на комисар Мангараков картина от Стария град. Въпреки, че е родом от Асеновград, шефът на пожарната работа остава надълбоко свързван с Пловдив. Сред присъстващите бяха Костадин Каракашев и Атанас Даков, които водеха доброволците и помагаха на огнеборците в редица тежки моменти.

Най-трогателен бе поздравът на възпитаниците на ОУ " Душо Хаджидеков “, което беше избавено от пожар. На фона на песента на Емил Димитров " Ако си дал “, децата пуснаха в небето огненочервени балони - 34 на брой, за всяка прослужена година.

През годините на своето ръководство шефът на пожарната в Пловдив съумява да сътвори един добре стикован екип от самоотвержени експерти и чудесно готови фрагменти. С най-верните си помощници управлява една от най- натоварените откъм катастрофи дирекция в страната - Пловдивската с над 5000 катастрофи годишно.

Потушените пожари са хиляди, избавените човешки животи и ориси - стотици! Въпреки извънредно натовареното всекидневие на огнеборците, комисар Мангараков намираше метод и определяше пожарникарски екип, който да взе участие в безчет разнообразни начинания, ориентирани най-много към децата.

Със своите червени камиони огнеборците бяха забелязвани в детски градини и учебни дворове, изнасяха открити уроци по пожарна сигурност, образоваха и участваха в разнообразни просветителни фестивали. Основната цел бе децата и подрастващите да порастват щастливи и в сигурност.

С горделивост шефът на пожарната награждаваше с грамоти и плакети, възпитаници алармирали и предотвратили пожар. Пловдивската дирекция е единствената, която с акция по билбордове и светлинни пана, с необятно медийно отразяване в осведомителните уеб сайтове, през цялата година поучава и припомня на хората, че сигурността е на първо място персонална отговорност.

И до момента в който за австралийските пожарникари е традиция да се снимат за атрактивни календари, през последните години огнеборците в Пловдив правеха собствен календар, прегърнали щастливо дете, избавили живот или сбъднали фантазия!

Огнеборци, спасители и чиновници на администрацията му благодарят за споделените моменти и насъбраните житейските уроци!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР