Сериозен проблем при работата по досъдебните производства, свързани с нелегалните

...
</TD
>Сериозен проблем при работата по досъдебните производства, свързани с нелегалните
Коментари Харесай

Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес

Сериозен проблем при работата по досъдебните производства, свързани с незаконните мигранти. Оказва се, че огромна част от пресеклите турско-българската граница без документи посочвали, че са родени на една и съща дата и в един и същи град, нормално в Сирия. Всичко това основава съществени компликации при установяването на същинската им идентичност.

Според Мария Маркова от Районна прокуратура - Бургас мигрантите попълнят декларация за определяне на самоличността. " В нея те удостоверяват своите имена, дата на раждане и татковина, щом нямат документи. Това касае наказателната отговорност на лицата - дали са пълнолетни или малолетни. Когато имаме подозрение за верността на попълнените данни, започваме правене на съдебно-медицинска експертиза на база образна диагностика ", изясни пред NOVA тя.

По думите ѝ при потребност се търси подпомагане от Интерпол или Службите за оперативно интернационално съдействие. " Последният случай е от почивните дни. Касае се за група, определили се като афганистанци, лидерът на пренасящия ги тир е немски жител от турски генезис. Лицата са записани на една и съща дата в една и съща година ", съобщи Маркова.

Относно случая, при който починаха двама служители на реда в гонка с мигранти, тя сподели, че следва покачване на обвинявания на водача на рейса и за други прегрешения, а сега се води следствие.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР