Сдружение Социален център Бургас“ започва работа по проект ПО ПЪТЯ

...
</TD
>Сдружение Социален център Бургас“ започва работа по проект ПО ПЪТЯ
Коментари Харесай

Хора с увреждания се обучават на грънчарство

Сдружение " Социален център Бургас “ стартира работа по план " Пожарна охрана ПЪТЯ НА ГЛИНАТА Арттерапия за хора с увреждания учредена на работа с глина и запознаване с културното завещание в областта на керамиката и други художествени занаяти “.

Проектът е за период от шест месеца и се реализира с финансовата поддръжка на Агенцията за хората с увреждания. В него ще вземат участие 22 лица с увреждания, консуматори на предоставяната от " Социален център Бургас “ услуга- Център за обществена рехабилитация и интеграция.

По плана ще бъдат назначени двама обучители - Андон Орлов и Николай Николов. Те ще обучат хората с увреждания да работят с глина и на грънчарско колело. Предвидено е и пътешестване под надпис " по пътя на глината “, по време на което ще бъде посетен Музеят на националните занаяти и приложните изкуства в град Троян.

Очаква се в следствие от работата по плана, лицата със характерни потребности да получат нови познания и умения за работа с глина. В края на плана е планувана галерия с демонстрации на грънчарско колело.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР