Съдия Татяна Черкезова от Окръжен съд – Русе, заместник-окръжният прокурор

...
</TD
>Съдия Татяна Черкезова от Окръжен съд – Русе, заместник-окръжният прокурор
Коментари Харесай

Изнесоха лекция за ефекта от наркотици и алкохол пред ученици от СУ Йордан Йовков

Съдия Татяна Черкезова от Окръжен съд – Русе, заместник-окръжният прокурор Мирослав Маринов и старши специалист Илияна Иванова от РЗИ – Русе показаха пред възпитаници от X и XI клас на СУ " Йордан Йовков " гр. Русе тематика по отношение на ръководството на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол или опиати. Новината оповестиха от Окръжен съд - Русе.

Съдия Черкезова срещна учениците с другите типове наркотични субстанции и нездравословните последствия от използването им. Лекторите показаха по наличен метод обществените, психически и физически рискове, свързани със злоупотребата с наркотични субстанции. Акцентираха върху сигналите на взаимозависимост, по които биха помогнали да се разпознаят употребяващите наркотични субстанции.

Беше показан къс видео клип по отношение на последствията от неправилното ръководство на МПС, колела, електрически тротинетки и други транспортни средства, както и неправилното придвижване на пешеходци, които прокурор Маринов разяснява. Същият изложи проблеми, свързани с шофиране след приложимост на алкохол и опиати, като изясни по кое време действието е административно нарушаване или закононарушение, какъв е редът за определяне използването на алкохол и опиати, какви са плануваните в закона санкции.

Особен интерес провокира симулацията, при която със съдействието на Илияна Иванова от РЗИ – Русе и чрез специфични алкоочила, учениците сами изпитаха въздействието на алкохола върху усещанията и реакциите си. Госпожа Иванова обясни вредите от използването на божествен газ, предоставяйки и осведомителни брошури за вредите и трайните последствия от приемането му.

Събитието бе в осъществяване на Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури " и цели повишение на правната просветеност и просвета на подрастващите.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР