С тревога обръщаме внимание, че неотдавна в Пловдив се разиграва

...
</TD
>С тревога обръщаме внимание, че неотдавна в Пловдив се разиграва
Коментари Харесай

Зелено движение: Пребиват гей момчета в Пловдив, ето къде!

" С паника обръщаме внимание, че наскоро в Пловдив се разиграва един безусловно неприемлив за демократична страна и членка на Европейски Съюз случай. На Младежкия рид група от 7 момчета атакува физически пловдивчанин, представител на ЛГБТИ+ общността, който получава пострадвания по коляното и лицето. Това написаха в обществената мрежа Facebook от " Зелено придвижване ".

И допълниха:

Нападнатият мъж е подведен за среща посредством приложението за запознанства Grindr. За голямо отвращение, когато нападнатият споделя за случая пред полицията, не среща нито подпомагане, нито схващане.

Тази преживелица не е изключение. Тя е част от поредност сходни хомофобски прояви в Пловдив. В близкия месец научихме за цели 5 офанзиви, които са се случили на Младежкия рид. В един от случаите 9 момчета пребиват грубо 15-годишно гей момче. В различен случай две момчета обстрелват с револвер със сачми две гей момчета.

Ние от " Зелено придвижване " за следващ път заявяваме поддръжката си за правото на всеки да бъде себе си. Осъждаме остро деянията на принуждение, основано на полова ориентировка, и показваме сериозна угриженост за зачестилите хомофобски офанзиви в Пловдив.

Пловдив дълго време се радваше на своето почтено добро име на европейска столица на културата. Не може да позволим да се трансформира в европейска столица на хомофобията.

Очевидно е, че тази ненавист е инструмент в ръцете на опитни провокатори и манипулатори, употребяващи ЛГБТИ+ хората за одобряване на политическата си позиция.

Ние от " Зелено придвижване " ще създадем безусловно всичко по силите си, с цел да бъде кръстосан пътят на хомофобията и насилието в нашето общество. Защото сеещите вятър през днешния ден на следващия ден ще пожънат стихия, която заплашва най-после да опустоши демократичните полезности и детайли на правовата страна, реализирани с толкоз труд и старания през последните десетилетия.

Единствено в случай че се съблюдават правата на всички хора, без значение от техните пол, раса, полова ориентировка и така нататък, ние всички ще се усещаме уютно в България, ще имаме смелостта да следваме фантазиите си и да насочваме позитивната си сила в превръщането на нашата страна в положително място за живот ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР